Samuraj.cz

Nejžádanější manekýny roku 2011

Ivana Dachary

Daga, Daphne, Mélodie, Fei nebo Arizona... Pokud se vám v očích nemihnul ani záblesk poznání, netruchlete. Vaše mezery ve vzdělání rychle a rádi zacelíme. Oněch pět zmíněných slečen totiž patří mezi ty, jejichž kariéra ve světě módy strmě stoupá a návrháři se o ně perou, takže je na čase podívat se jim na zoubek.

Stálice versus omladina

Svět manekýn a modelek se mění rychleji než duševní rozpoložení Ivety Bartošové. Nejzdatnější vyloví z paměti jména jako Karlína Kurková, Natalia Vodianova nebo Miranda Kerr, opravdoví machři přes manekýny hodí do placu ještě Anju Rubik a Karlie Kloss. Jenže ouha, návrháři už hrábli do jiných, svěžejších zásob. Posuďte sami, co za kočičky se jim podařilo ulovit. Jedno je jisté – možná to nejsou tak úplně vaše typy (pokud si nepotrpíte na anorektičky), ale vloni patřily mezi nejzaměstnanější manekýny. Nožky si ošoupaly na desítkách přehlídek a hadříky na ně věšeli návrháři těch nejzvučnějších jmen pracující pro ještě zvučnější značky.

Č. 5: Mélodie Monrose

Sotva 19letá čokoládová fešanda z Martiniku je přirovnávána ke slavnější Naomi Campbell. Údajně je spojují moc povedené nožky a pohled divoké šelmy. Mélodie zatím ještě nemlátí svůj personál, ale to možná ještě teprve přijde.

Číslo 4: Fei Fei Sun

Číňanka Fei dokazuje, že kromě průmyslu Čína už začíná válcovat i haute couture.

Číslo 3: Daphne Groeneveld

Superblonďatá Daphne se šťavnatými rty je v podstatě ještě školačka. Ale hodně úspěšná. Ve svých 16 letech tahle Holanďanka s krkolomným jménem už pár sezón boduje jako múza dvorního návrháře Givenchy Riccarda Tisciho.

Číslo 2: Daga Ziober

Lehce ušatá Polka Daga je oblíbenkyní Calvina Kleina, pro kterého pravidelně předvádí. Kromě jeho přehlídek se během posledních fashion weeks objevila ještě asi na 60 předváděcích pódiích.

Číslo 1: Arizona Muse

„Arizona, Arizona, to je pravých mužů zóna…“ A pravých manekýn taky. Jak už jméno napovídá, Arizona je Američanka jak poleno. V roce 2011 se rozjela jak lokomotiva a je hodně v kurzu. Její přítomnost otevírá nebo zavírá (podle přání pořadatelů) ty nejprestižnější přehlídky a show. Stala se novým ksichtíkem značek Prada a Yves Saint Laurent.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.