Nejrychlejší policejní auta světa

Možná už někteří z vás měli tu čest se s policejními bouráky setkat i ve skutečnosti. Pro ty ostatní tady máme výběr několika policejních aut, které se řadí mezi ty nejrychlejší na světě.

Boční záběr policejního automobilu

Auto, kterému zaručeně neujedete ...

Tuningové společnosti už dělají opravdu do všeho, důkazem tohoto tvrzení je Mercedes CLS V12 S Rocket, který si vzala do parády dvorní parta tunerů Mercedesu a v roce 2006 z něj udělala nejrychlejší policejní auto na světě.

Vidlicový dvanáctiválec dostal navíc přeplňování v podobě dvou turbodmychadel a výkon se tak vyhoupl na 730 koníků. Výkon tohoto vozu je přenášen na zadní nápravu přes automatickou pětistupňovou převodovku. Výsledkem je tak zrychlení z 0 na 100 km/hod. za pěkné 4 vteřiny a maximálka dokáže vyšplhat až na 365 km/hod.

Novinka na Britských ostrovech - Mitsubishi Lancer Evo X

Britské ostrovy patří mezi země, do kterých proudí velké množství supersportovních vozů, proto není divu, že si zde policie vozí své zadnice třeba v upraveném Mitsubishi Lancer Evo X. Dvoulitrový turbomotor dává až 280 koní, není to možná příliš, ale důležitější jsou skvělé jízdní vlastnosti tohoto vozu. Mimo Mitsubishi používají Britové také mrštný Lotus Exige, nebo třeba téměř policejní formuli Caparo T1.

Němci vás budou nahánět v Porsche

Je známo, že v Německu se můžete po dálnicích prohánět neomezenou rychlostí, proto není divu, že tamní policisté potřebují opravdu hodně svižná auta. Při výběru dostal samozřejmě přednost domácí výrobce sportovních vozů Porsche. Výběr padl na Porsche 911 Carrera S s úpravou od Techartu s výkonem 370 koní.

Rychlé kola vás dohoní i v Americe

A jak je na piráty silnic nachystaná země neomezených možností? V USA používají jako policejní stíhače Dodge Charger/Magnum. Osmiválec o objemu 5,7 l a výkonu 360 koní si poradí s každým, kdo by to chtěl na americké policisty zkoušet. Tohle však není zdaleka vše z garáží policistů v USA. Najdeme zde také Hummer nebo Ford Mustang.

Rubrika Auto-moto a její lákavá nabídka:

Zajímavý Hummer O2

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz

Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou?

Audi R8, další člen početné rodiny

Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Recenze filmu Největší z Čechů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies