Nejprodávanější auta roku 2008

Česká auta si vedou na tuzemském trhu tradičně velmi dobře, proto není divu, že v počtu prodaných aut se v loňském roce na prvních místech umístila domácí škodovka. Zajímá vás, o které další vozy byl zájem?

Osobní automobil Škoda Octavia a boční pohled na přední světla

Auto/ moto – novinky od Škodovky zabodovaly

Česká auta si vedou na tuzemském trhu tradičně velmi dobře, proto není divu, že v počtu prodaných aut se v loňském roce na prvních místech umístila domácí škodovka. Konkrétně to pak bylo první místo pro Škodu Fabia a hned za ní skončila jako druhá nejprodávanější v naší republice Škoda Octavia.

Tradičně se na našem trhu daří také některým zahraničním automobilkám jako je Ford, který se svým modelem Fusion obsadil první příčku mezi dováženými vozy. Na dalších místech se umístila také Toyota, Peugeot, Renault a Volkswagen.

Zaslouží si Fabia první místo?

Nová Škoda Fabia se dočkala oproti své starší sestře několika poměrně zásadních inovací. Změnila se jak příď vozu, která je shodná s Roomstrem, tak záď vozu, která nyní působí širším dojmem, než tomu bylo u předchozí generace. Fabia narostla hlavně do výšky, ale také třeba do délky, což mělo za následek zvětšení objemu kufru na 300 litrů v základu.

Na svou třídu slušná porce. Motorově nová Fabia příliš nepřekvapí, nabízí zážehové motory 1,2 HTP/44 kW, 1,2 12V HTP/51 kW, 1,4 16V/63 kW, 1,6 16V/77 kW a vznětové motory 1,4 TDI PD/51 kW, 1,4 TDI PD/59 kW a 1,9 TDI PD/77 kW.

Češi milují novou Octavii

Škoda Octavia se sice umístila jako druhá nejprodávanější, ale zase o tolik to nebylo. U českých zákazníků je velice oblíbená hlavně pro své dobré jízdní vlastnosti a prostorný interiér. Nová Octavia prošla výrazným omlazením přední části vozu, proto ji rozeznáte na první pohled.

Některé díly si také vypůjčila z luxusnějšího Superbu. U Octavie dostanou motory pochvalu. Hlavně pak 1,4 TSI/90kW a 1,8 TSI/118 kW. Vyznavači nafty pak mohou sáhnout třeba po dvoulitrovém turbodieselu o výkonu 125 kW.

Rubrika Auto-moto a její lákavá nabídka:

Dacia Sandero - nové auto pod 200 000 Kč

Zajímavý Hummer O2

Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster

Audi R8, další člen početné rodiny

Lepší a prostornější Audi A3 Sportback

Mitshubishi Lancer Evo IX

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější Prdelka zpátky v Praze!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies