Nejluxusnější káry na světě

Pokud se vám někdy podaří vyhrát hlavní cenu v loterii, ve velkém uspět v podnikání a nebo pokud jste opravdu vytrvalí a vydržíte spořit prakticky celý život (až několik životů), možná jednou bude jedno z nich i vaše – seznam deseti nejdražších aut na světě podle magazínu Forbes je tady.

Fotografie černooranžového automobilu

Cizí slovo luxus

„Nejluxusnější“ a „nejdražší“ jsou a vždycky byla prakticky synonyma (za předpokladu, že nejde o předražený šunt nebo podvod, i když takový podvod za cenu jednoho z těchhle aut by rozhodně luxusní byl). Jsou ale i další slova, která znamenají luxus speciálně ve světě aut, z nichž prvním nasnadě by určitě byla „rychlost“ – osm z deseti těchto aut jsou nabušené sporťáky od takových slavných závodních značek jako například Ferrari, Lamborghini nebo Bugatti. Pro některé však luxusní auto znamená spíše „komfort“ nebo by mělo „draze“ vypadat a znít, třebas na úkor sportovní, futuristické nebo až vesmírné aerodynamiky (něco mi říká, že s přídavným raketovým motorem a křídly by některá z těchto aut létala úplně bez problémů). Boháči si tak paradoxně nemají moc z čeho vybírat opravdu luxusní kupé nebo sedany, i když nějaké výjimky se najdou. Ale teď už bez dalšího zdržování k samotnému seznamu:

 

1. Bugatti Veyron Super Sport – skoro 50 milionů Kč

Jednoduše nejlepší z nejlepších a cena skoro dvojnásobná oproti druhému v žebříčku tomu odpovídá. Se svou maximální rychlostí 430 kilometrů a zrychlení z nuly na 300 (!) kilometrů za hodinu za 15 vteřin se jedná o jedno ze dvou nejrychlejších aut na světě, kterému svou rychlostí konkuruje jenom číslo šest v tomto žebříčku. Možná vás tedy může poněkud zaskočit, kdo je zodpovědný za design tohoto superauta – jedna nápověda: Bugatti je součástí koncernu Volkswagen. Stejně jako Škoda. Byl to Čech – návrhář aut z Mladé Boleslavi Josef Kabaň. Kdyby se navíc počítaly do tohoto žebříčku ceny všech aut a ne jen nejdražší modely různých značek (s výjimkou Ferrari, to tu má dva zástupce), značka Bugatti by pravděpodobně s přehledem obsadila prvních příček několik.

 

Zdroj: xman.idnes.cz

 

2. Koenigsegg Agera – 28 milionů Kč

Toto auto solidní kompozitové švédské konstrukce má největší nákladových prostor ze všech aut této kategorie a také motor o síle 910 koní, který to vytáhne z nuly na sto za dechberoucí 3 vteřiny.

 

Zdroj: xman.idnes.cz

 

3. Maybach 62S Landaulet – 25 milionů Kč

Nejedná se tentokrát o sporťák, nýbrž o obří šestimetrovou limuzínu s opravdu luxusně vybaveným interiérem, která nemá v této cenové kategorii naprosto žádnou konkurenci. Motor má i tak více než solidních 610 koní. Vychytávky jako zasunovací střecha nebo oddělený prostor pro řidiče a pasažéry jak za starých dobrých limuzínových časů jsou samozřejmostí.

 

Zdroj: xman.idnes.cz

 

4. Pagani Huayra – odhadem 25 milionů Kč

Sporťák italské provenience, který zatím ještě není na trhu, takže odhadovaná cena je zatím pouze spekulací. Vyrobit se jich má ale jenom 40, takže je pravděpodobné, že na trhu ani moc dlouho nezůstane, vzhledem k tomu, o jak exkluzivní zboží se bude jednat. Motor bude mít výkon 700 koní a točivý moment 1000 Nm.

 

Zdroj: xman.idnes.cz

 

5. Ferrari F70 –  přes 16 milionů Kč

Prostě Ferrari – má smysl něco dodávat :) Na trhu se objeví na podzim, takže jeho cena ještě rovněž není úplně oficiální. Nahradí v prodeji model Enzo. Design bude odhalen ale až v roce 2012 (pokud tedy předtím nestihne skončit svět nebo něco), takže si na obrázek budete muset ještě počkat. Nevěřte ani obrázkům různě po internetu, které jsou nadepsané Ferrari F70, jsou to jen podvrhy, vtipy, nebo jiné starší modely Ferrari.

 

6. SSC Ultimate Aero – 14 milionů Kč

Nenechte se ošálit relativně „nízkou“ cenou tohoto amerického supersporťáku, díky své ultralehké a ultraaerodynamické konstrukci by teoreticky mělo předčít v maximální možné rychlosti i první Bugatti Veyron – se svými maximálními 439 kilometry za hodinu je jedním z něch, co by se taky klidně mohly vznést, protože to je běžná cestovní rychlost turbovrtulových letadel. Motor, který je přeplňovaným osmiválcem o objemu 6,35 litru, má výkon neuvěřitelných 1305 koní. Tohle za ty prachy rozhodně podává dostatečnou protihodnotu.

 

Zdroj: xman.idnes.cz

 

7. Leblanc Mirabeau – 14 milionů Kč

Tohle je vskutku kuriózní kousek, původem ze Švýcarska – jedná se totiž o sportovní speciál, který vypadá jako by zrovna přijel Le Mans, ale zároveň je homologovaný pro normální provoz (asi aby na vás mohli běžní smrtelníci řádně zírat). Jedinou nevýhodou tohoto designu je velmi úsporný prostor v kabině řidiče, ale za tu srandu to navíc s výkonem motoru 700 koní určitě stojí.

 

Zdroj: xman.idnes.cz

 

8. Ferrari 599 SA APERTA – necelých 10 milionů Kč

Opět Ferrari, ovšem trochu „levnější“ varianta. Kabriolet o síle 670 koní. Sluší mu červená. Hodně.

Zdroj: xman.idnes.cz

 

9. Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce – 8,6 milionů Kč

670 koní, 342 kilometrů za hodinu, z nuly na sto za 3,2. O trošičku slabší, o moc levnější. I tak je to ale pořád slušná peněžní pálka.

 

Zdroj: xman.idnes.cz

 

10. Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé – 8,5 milionů Kč

Jedna ze dvou opravdu drahých limuzín na seznamu, která má ten luxusní zvuk – značka Rolls-Royce je hodnotou sama o sobě. No schválně – zkuste se pochlubit, že jste si koupili nějaký Maybach, když někdo jiný se bude chlubit, že si koupil Rolls-Royce, a uvidíme kdo udělá na víc lidí větší dojem. ;)

 

Zdroj: xman.idnes.cz

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

První sexy fotky Vanessy Hudgens!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies