Nejlepší terénní auta

Většina terénních aut původně vznikla pro potřeby americké armády. Jejich obliba se ale brzy rozšířila i na pole běžného užívání. Jejich síla se dávno nevyužívá jen v terénu, ale i ve městě. Seznamte se s těmi nejlepšími.
Osobní automobil Hummer a jeho přední pohled

Jeep Wrangler – silák mezi automobily

Nejsilnější z rodiny Jeepů vůbec. Jeho nejnovější verze - Rubicon Unlimited se může pochlubit čtveřicí dveří a novým turbodieselem. Nápadná jsou čelní žebra a 40 cm hrubý plastem krytý nárazník. V Jeepu Wrangler lze stáhnout střechu i sklopit zadní sedadla, takže o dostatek prostoru není nouze. Inovační je audiocentrum na přístrojové desce. Účelnost vozu sice předchází jeho modernosti, málokteré terénní auto vám ale umožní sjíždět z šikmých svahů a vyšplhat se téměř kamkoliv bez hrabání a okázalého víření písku.

Jeep Cherokee – praktické terénní auto

Starší verzi Jeep Cherokee byla vytýkána zakulacená karoserie, která vozu ubírala na dravosti. Verze novější (2.8 CRD) je opět hranatá. Terénní vůz Cherokee je přizpůsoben pohodlné jízdě na silnici, jeho domovem je ale terén. Proto také v interiéru auta převládají odolné a snadno omyvatelné materiály. Pohon všech kol je ovládán elektronickou páčkou.

Elegantní Jeep Grand Cherokee

Terénní automobil Jeep Cherokee s přívlastkem Grand je grandiózní především pro své ultramoderní vnitřní vybavení. Kromě multimediálního informačního systémemu s dotykovou obrazovkou najdete také navigaci a hlasový záznamník. Přístrojovka je podsvícená diodami, design je celkově promyšlenější. Chcete-li si užít dobrodružství a zároveň si užívat luxusu, Jeep Grand Cherokee vám tato přání splní.

Další terénní auta značky Jeep

Jeep Commander

Největší model džípů, velice výkonný a prostorný, se třemi řadami sedadel.

Jeep Compas

Elegantní jeep moderního městského vzhledu.

Jeep Patriot

Jeden ze starších typů Jeepu. Jednoduchý, ale účelový.

Hummer – H2 a H3

Nejznámějšími modely Hummeru je Hummer H2 a Hummer H3. Speciální městskou verzí modelové řady H3 je H3x. Stylingové změny se dotkly především moderního vybavení interiéru (DVD a TV, navigace, herní konzole, LCD obrazovky ve stropě a opěrkách hlavy, ad.). Existují také modely Hummer H3 Alpha, Hummer H1 Alpha nebo Hummer H2 SUT. Všechny špičkové pro použití do terénu.

HUMVEE - vítěz na poli terénních automobilů

Absolutním vítězem mezi terénními automobily je HMMWV přezdívaný vojáky HUMVEE. Tento vůz dodnes využívá americká armáda pro své vojenské mise. Ačkoliv o něj pro svůj ryzí vojenský vzhled není mezi běžnými řidiči valný zájem, nutno podotknout, že žádný jiný automobil nevykazuje takové schopnosti v náročném terénu jako právě HUMVEE.

Další auto-moto celebrity

Zajímavý Hummer O2

Mitshubishi Lancer Evo IX

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda

BMW M6 Convertible

Maseti MC12


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Dragster – adrenalinová zábava pro chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies