Nebuď hulvát

Problém s hulvátstvím spočívá v tom, že k tomu není potřeba vůbec žádná snaha. My chlapi na to prostě máme přirozenej talent. Třeba i ty jsi hulvát, a vůbec si to neuvědomuješ. A jestli fakt jo, ostatní lidi si toho určitě všimnou a budou s tebou zacházet jako s obtížným hmyzem. Radši si proto preventivně přečti tento článek a ujisti se, že se aspoň trochu umíš chovat.

Fotografie voskové figuríny

Kouzelné slovo etiketa

Zdroj:Jestli znáte etiketu akorát tu na lahváči, existuje docela reálná šance, že se jako hulváti chováte zcela běžně. Možná si říkáte, že etiketa je něco pro snoby, a to vy být nehodláte. Možná si říkáte, že se sami sobě líbíte přesně takoví, jací jste, a názory ostatních lidí vás vůbec nezajímají. Ale dali jste jakékoli etiketě vůbec šanci Vyzkoušeli jste, jak to změní přístup ostatních lidí k vám Jak to zlepší vaše vztahy na všech úrovních Jak to zvýší vaše šance dosáhnout toho, co chcete Etiketa není užitečná jenom na zámku nebo na banketu, vhodné společenské chování vám pomůže vyžehlit vztahy i doma, v práci nebo dokonce mezi přáteli v nějakém restauračním zařízení v pozdních večerních hodinách. Lidi jsou lidi kdekoli a kdykoli, a člověk je společenské zvíře. Všímá si svého okolí a poměřuje se s ostatními, chce vyniknout a za tím účelem hledá určitou skupinu lidí, kteří jsou v nějakém smyslu horší než on sám. A je to hlavně vaše chování a veřejné vystupování, na základě kterého lidé dělají takové soudy, byť třebas úplně podvědomě. A z těchhle soudů vyplývá, s kým se budou chtít přátelit, koho si budou vážit a kým pohrdat, s kým budou jednat jako se sobě rovným a koho budou ignorovat... Je toho spousta a dělají to kromě osvícených světců prakticky všichni. A bez lidí to v životě daleko nedotáhnete. Jak si je ale svým vystupováním získat

 

Burani všech zemí...

Zdroj:Můžeme začít s tím, co je hulvátské a tedy špatné. Špatné ve smyslu ponižující a nevhodné, a tudíž i nevýhodné. Hulváti se všude derou a ostatní hrubě odstrkují, nezdraví, skáčou lidem do řeči, mluví jak dlaždiči/primitivové, zajímají se jen o sebe a potřeby ostatních ignorují, machrují a vyhrožují, oblékají se jako vidláci, páchnou a jsou celkově nevzhlední, žerou jako prasata, atd. Celkový dojem z takového člověka je asi ten, že se jedná spíš o divou zvěř než o člověka. Klíčové slovo pro všechna pravidla všech etiket je opak takovéhoto hulvátství - kultivovanost. Nabízí se také slova jako "slušnost" nebo "ohleduplnost". Pokud stojíte o to, aby s vámi lidé zacházeli s úctou, musíte se sami nejdřív začít chovat uctivě. Když chcete, aby lidé respetktovali váš názor, nepodávejte ho jako naprostý ignorant. Nejde o pokryteckou přetvářku, jde o upřímnou vnímavost k potřebám a pocitům ostatních. Obzvlášť pokud vám na lidech v dané společnosti záleží, měli byste se podle toho začít chovat. Nemusí to být hned dokonalé, i snaha se počítá. Etiketa je důsledkem civilizace a je symbolem povznesení se nad zvířeckost skrze sebeovládání a rozum. Dodržování etikety vám otevře dveře do všelijakých společností a zamete vám cestičku k povýšení, nové práci, úvěru, grantu, romantickému vztahu i obdivu přátel. Pravidla se můžou lišit v různých kulturách, ale principy a důsledky jsou vždy stejné.

 

Dojem dělá člověka

Zdroj:Říká se, že šaty dělaj člověka. To ale není úplně přesné, šaty dělaj dojem, a ten dělá člověka. A dojem se dá dělat mnoha jinými způsoby. Ano, určitě začněte tím, že se slušivě obléknete. Nemusí to být zrovna oblek, ale musí to být relativně nové, čisté a stylové. Oholte se (i když si necháte bradku nebo knír, je dobré mít hladké  tváře), učešte se (jakákoli délka vlasů může být dobrá, když jsou vlasy umyté a účes sedí), lehce se navoňte, ostříhejte si nehty a chloupky v nose, no a pak hrdě vyražte do společnosti. Tam všechny pro vás důležité lidi s úsměvem pozdravte, poptejte se jich, jak se daří, pokláboste o něčem triviálním (to je uvolňující), otevírejte a držte dveře, pouštějte ostatní jako první, pomáhejte, když jste požádáni nebo když je to třeba, všimejte si okolí, naslouchejte, respektujte postavení a názory ostatních, jezte střídmě a správným příborem, popíjejte spíš lehce, abyste se úplně nezbořili, a tak podobně. Takhle se dozvíte spoustu novinek, navážete několik nových přátelství a známostí, uděláte dojem na některé ze správných lidí a možná si i zajistíte nějaký budoucí příslib spolupráce, obchodu nebo výpomoci. Hulvátství vám nic z toho nepřinese, právě naopak - všechny a všechno to od vás odežene. V tom horším případě se stanete středem pozornosti jako ten, kterého všichni pomlouvají za zády nebo si na něho dokonce ukazují. Stálo by vám to za to Já myslím, že ne.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies