Nealkoholické pivo

Občas se vám sbíhají sliny a chcete si dát orosené a krásně vychlazené pivečko. Ale za volant alkohol rozhodně nepatří. Po nějakém sportovním výkonu je také mnohem lepším osvěžujícím nápojem právě nealkoholické pivo. Někdy jednoduše není zbytí a alkohol musíte postrádat.

Snímek zobrazuje nealkoholické pivo

 

Nealkoholické pivo může být jistým řešením i pro milovníky piva, jenž mají kvůli zdravotním potížím tento drink zakázaný. Někteří mají poškozená játra a ať už k tomu došlo jakýmkoli způsobem, pro játra už je alkohol zcela nevhodný. Pro tyto lidi je nealkoholické pivo tím nejlepším, co jim může chuť piva alespoň nějak vynahradit.

 

Nealkoholické pivo může v rámci zemí EU obsahovat 0,5 objemových % alkoholu. Toto je hranice, jež rozlišuje alkoholické nápoje od těch nealkoholických. Funguje to tak i u nás. Co bychom ale neměli dělat je srovnávání nealko piv s těmi nízkoalkoholickými, které mohou obsahovat až 7 % alkoholu. Jinak se mu také říká lehké či light pivo, sladový nápoj nebo sedmička.

 

V USA je třeba nealkoholické pivo s 0,5 % alkoholu označováno již jako lehký sladový nápoj. V Evropě se ale označují jako nealkoholická, což je podle nás správné označení, neboť technologie výroby i některé vlastnosti jsou velmi podobné jako pro klasické pivo.

 

Navíc o vitamíny a další prospěšné látky, které jsou v klasickém pivu, nejsou nealkoholická piva ochuzena. Jsou ochuzena čistě jen o alkohol. Akorát mají nealkoholická piva jednu výhodu oproti klasickému pivu. A tou je, že nepůsobí špatně na mozek, slinivku ani na játra.

 

  • Kdy vzniklo 1. “nealko” pivo?

 

Nealkoholické pivo se zrodilo již za dob Československa. První nealkoholické pivo se objevilo v obchodě roku 1975. S tímto obdobím je spojováno s vývojem automobilového průmyslu. Toto pivo mělo název “PITO”. Vzniklo spojením slov “pivo + auto”.

 

  • Výroba nealkoholického piva

 

V zásadě existují jen 2 druhy výrobních postupů. Ten první postup spočívá v odstraňování alkoholu z již uvařeného (hotového) piva. Druhý způsob je o tom, že se omezuje tvorba alkoholu přímo ve výrobním procesu. U prvního postupu se alkohol odstraní úplně, ale omezováním tam nějaký ten alkohol zůstane.

 

Výroba klasického piva je tedy rozhodně snadnější a dokonce je i mnohem méně náročnější - ušetří se nejen finanční prostředky, ale také je nižší i spotřeba energie. Pijte tedy s rozumem a hlavně s mírou. A pokud to bude vyžadovat situace, vyměňte lahodný alkoholický mok za ten bez alkoholu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Geniální huliči
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies