Muži v říji

Do kin přichází nová česká komedie Muži v říji, která vznikla podle námětu Martina Trnavského a režiséra Roberta Sedláčka. Jak skončí snaha mouřínovských obyvatel sehnat dostatek asfaltu na vybudování silnice?

Záběr z filmu Muži v říji

Muži v říji - příběh

Mouřínov je malá moravská díra. I silnice tam končí. A protože Mouřínováci chtějí být „průjezdní", musí vymyslet plán, jak sehnat větší, než malé množství asfaltu na její pokračování. Klíčem k úspěchu má být Franta, introvert, mudrlant a zmatkař. Ale především mistr republiky ve vábení jelenů. A tak nápad uspořádat v Mouřínově Mistrovství Evropy ve vábení jelenů za účasti premiéra je jedinou možnou cestou k vysněné silnici. Starosta se chystá na svou diplomatickou misi a Franta se zamiluje, ale nic není jednoduché a vidina nové silnice je nejistá. Obzvlášť, když Franta odmítá soutěžit, někdo poškodí pozadí tribuny a Csáková nebere telefon ...

Slovo režiséra...

Režisér Robert Sedláček k filmu říká: „Veselá komedie o velkých věcech na malém místě, o velké politice, velkých citech a velkém umění. S prvotřídními herci i v epizodních rolích. Každý vábí každého na svoje cíle, na své ego, pro svoje potěšení; to vše uprostřed velkolepého Mistrovství Evropy ve vábení jelenů..."

Když se v roce 2006 objevil hraný debut uznávaného dokumentaristy Roberta Sedláčka Pravidla lži, hovořilo se o něm jako o filmové události roku. Film byl oceněn Českým lvem za scénář a filmoví kritici ho označili za nejlepší film roku. S uznáním se setkal i v zahraničí. Podle vlastního scénáře nyní Robert Sedláček natočil v Centru dramatické tvorby Televizního studia Brno České televize komedii Muži v říji.

Informace k filmu

Námět:

Martin Trnavský, Robert Sedláček

Scénář a režie:

Robert Sedláček

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Tomáš Kympl

Hrají:

Jaroslav Plesl, Eva Vrbková, Martin Trnavský, Jaromír Hanzlík, Marta Vančurová, Pavel Zedníček, Jaromír Dulava, Jiří Lábus, Igor Bareš, Martin Huba, Igor Chmela, David Novotný, Petr Váša, Jiří Vyorálek, Radim Novák a další.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Profil: Yannick Noah
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies