Muži, kteří nenávidí ženy

Film Muži, kteří nenávidí ženy vychází z prvního dílu knižní trilogie Milénium Stiega Larssona, která se stala jednou z nejčtenějších knih současnosti. Do současnosti se v 41 zemích prodalo více než 25 milionů výtisků těchto tří knih.

Fotografie znázorňující muže, jak chytá ženu za její tvář

Film podle jedné z nejčtenějších knih současnosti!

Před čtyřiceti lety zmizela Harriet Vangerová z rodinného setkání konaného na ostrově, který vlastnil a obýval mocný klan Vangerů. Přestože nebylo Harrietino tělo nikdy nalezeno, je její strýc přesvědčen, že šlo o vraždu, jejímž pachatelem je někdo z jeho rodiny. Rodiny, jejíž členové jsou mezi sebou sice spjati pevnými pouty, ale která je jinak zcela nefunkční.

K vyšetření tohoto případu si proto najme investigativního novináře Mikaela Blomkvista (Michael Nyqvist), kterému pomáhá drsná potetovaná počítačová hackerka Lisbeth Salanderová (Noomi Rapace). Lisbeth Salanderová je mladá žena jako vystřižená z Tarantinových filmů, s tajemnou minulostí, za kterou se mstí a která z ní učinila skutečného outsidera. Je hackerkou světového formátu - s naprostou samozřejmostí se pohybuje ve virtuálním světe, kde je schopná získat jakoukoliv informaci, kterou chce. Kromě toho je neobyčejně inteligentní a má skvělou fotografickou paměť. Jakmile Blomkvist a Salanderová zasadí Harrietino zmizení do rámce četných podivných vražd, které se staly téměř před čtyřiceti lety, začíná se rozplétat temná a děsivá rodinná historie...

Film Muži, kteří nenávidí ženy vychází z prvního dílu knižní trilogie Milénium Stiega Larssona, která se stala jednou z nejčtenějších knih současnosti. Do současnosti se v 41 zemích prodalo více než 25 milionů výtisků těchto tří knih. Stieg Larsson byl v loňském roce - s pouhými 3 knihami - druhým nejprodávanějším autorem naší planety. Sám Larsson se bohužel velkého triumfu svého díla nedožil, zemřel náhle v roce 2004 krátce poté, co předal rukopisy knih svému švédskému vydavateli.

O filmu Muži, kteří nenávidí ženy

Scénář:

Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg

Režie:

Niels Arden Oplev

Kamera:

Jens Fischer, Eric Kress

Hudba:

Jacob Groth

Hrají:

Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Sven-Bertil Taube, Peter Haber, Lena Endre, Peter Andersson

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nové hry útočí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies