MS ve fotbale Německo 2006 - fotbal pokazilo zranění Kollera

Dlouho očekávaný první duel naší fotbalové reprezentace na MS ve fotbale 2006 dopadl nad očekávání. Bezchybný taktický výkon korunovaný třemi góly v soupeřově síti musel české příznivce potěšit. Vítězství nad týmem USA však zkalilo zranění Jana Kollera.
Fotbalista Tomáš Rosický s kolegou při vítězné brance

MS ve fotbale - Koller nepřipustil nervozitu

Před zápasem se z našeho tábora ozývaly hlasy, že jedině prohra by byla zklamáním, ale podle předvedeného výkonu bylo vidět, že naši příliš nekalkulovali ani s remízou. Od úvodního hvizdu šli za vítězstvím, prvním na MS ve fotbale po 16 letech. Jestliže snad panovala v českém týmu nervozita, rozplynula se nejpozději v 5. minutě. Grygera poslal zprava prudký centr, Koller se zbavil obránce a skóroval.

MS ve fotbale - taktický fotbal kořeněný góly

Česká reprezentace však ani po rychlém vedení nepřestala myslet na taktiku. Nechávala sice Američanům prostor pro kombinaci, ale v pravý čas hráči přistupovali ke svým protivníkům a odebírali jim čistě míče. Výjimkou byla situace, kdy se Rozehnal vydal příliš dopředu, došlo však ke ztrátě míče a Reyna měl čas namířit. Za Petrem Čechem však naštěstí zaduněla tyč.
Odpoveď českého mužstva však byla rázná. Rosický se zmocnil odraženého míče a z dobrých 22 metrů ho napálil k levé tyči - 2:0.

MS ve fotbale - Koller zraněn

Jediný nešťastný moment tak přišel těsně před přestávkou, kdy Koller při běžném souboji evidentně špatně došlápl a s bolestivou grimasou zůstal ležet na zemi. Nakonec musel být odnesen na nosítkách a na hřiště šel místo něho Lokvenc. I přes tuto nepříjemnost to byli čeští hráči, kdo určoval i ve druhém poločase ráz zápasu. Dobré možnosti měli Ujfaluši, Jankulovski, Lokvenc a Poborský.

MS ve fotbale - malý Mozart měl sólo

Razítko na úspěšný vstup do MS ve fotbale však definitivně přišpendlil Tomáš Rosický. Nejdříve podruhé v zápase dostal až příliš mnoho prostoru, napřáhl a zatřásl břevnem Kellerovy brány a v 76. minutě si ho našla česká ulička od Pavla Nedvěda a malý Mozart po svém průniku rozvlnil síť soupeřovy brány potřetí.

MS ve fotbale - zranění není vážné

Kromě radosti z výhry v úvodním zápese MS ve fotbale se večer objevila i potěšující zpráva, že pro Jana Kollera ještě šampionát neskončil. Pokud se neobjeví komplikace, měl by by se uzdravit pro případné osmifinále. Pro sobotní zápas s Ghanou však nepřipadá v úvahu účast ani jeho a zřejmě ani Milana Baroše, jehož zraněná pata je pro lékaře české výpravy záhadou a nedokaží přesně určit, kdy se český rychlík dá úplně do pořádku.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Lily Allen – rebelka, která si sáhla na dno
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies