MS v hokeji - hrajeme o zlato!

Po vyřazení jednoho z favoritů, Ruska, se český reprezentační tým vytáhl i v semifinálovém utkání proti Finsku. I když se mu opět nevyvedla první třetina, dokázal zápas otočit a postoupit do boje o zlato. V něm se utká se Švédskem, které zdolalo Kanadu.
Rozmazaný snímek hokejových hráčů při hře

MS v hokeji - náhodný gól nás nerozhodil

Přitom tým ČR nezačal zápas zrovna šťastně. Stejně jako ve čtvrtfinále proti Rusku byla z jeho pohledu první třetina nejslabším úsekem zápasu, k čemuž přispěl i laciný gól, když v 9. minutě proplachtila střela Hahla ze středního pásma až do naší sítě. Hnilička se ztratil puk na chvilku z dohledu a Finové zaslouženě vedli, neboť už předtím několikrát vážně zahrozili. Češi se až do konce třetiny marně hledali a jejich soupeř na ledě dominoval.

MS v hokeji - obrat v oslabení

Druhá část hry už přinesla z naší strany zlepšený herní projev. Čeští hokejisté se Finům vyrovnali v bruslení a postupně se dostávali z tlaku, který na náš soupeř vyvinul v první dvacetiminutovce. K obratu zatroubil Tomáš Plekanec, když při oslabení zkusil drzý průnik, který báječně zakončil střelou pod horní tyčku Norrenovy branky. O toho okamžiku jsme začali hráče Suomi viditelně převyšovat ve všech činnostech. Další vyložené příležitosti navíc spálil Štefan a do posledního dějství byly šance na postup opět vyrovnané.

MS v hokeji - postup režíroval kapitán

I po přestávce pokračoval český tým ve svižném a především chytrém hokeji. Finové byli evidentně nervózní a na naše hokejky se stěhovala i přes očekávání vypjatého závěru pohoda. V 57. minutě předvedl svůj další mistrovský kousek kapitán Výborný. Po vyhraném buly se nenápadně prosmekl až před branku Norreny, kde mu zadáci soupeře vůbec nevěnovali pozornost a český tahoun tak mohl šikovně tečovat střelu Tomáše Kaberleho. Finský celek sáhl ke hře bez brankáře, ale naši v dramatickém závěru tentokrát nedopustili, aby se zápas prodlužoval. Naopak v poslední minutě potvrdil postup střelou do prázdné branky Jaroslav Hlinka.

MS v hokeji - Švédové směřují ke zlatému double

V druhém večerním semifinále i přes kanadskou snahu a snížení stavu až na 5:4 nedovolili Švédové zkomplikování své cesty za unikátním zlatým doublem. Po vítězství na olympijských hrách mají totiž jedinečnou příležitost vyhrát v jednom roce i mistrovství světa, což se ještě žádnému celku v novodobých hokejových dějinách nepovedlo. Hokejisté Tří korunek předvedli koncentrovaný výkon, kdy potvrdili pověst takticky skvěle vedeného týmu. Kanaďanům tak nezbývá než překonat zklamání a pokusit se urvat bronzovou medaili v utkání o třetí místo.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Filmové dobroty letošního podzimu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies