MS v hokeji - čtvrtfinálové zápasy

Mistrovství světa v hokeji vstoupilo do svých vyřazovacích bojů. Oba první čtvrtfinálové zápasy přinesly překvapení. V tom prvním Švédové smetli USA, ve druhém si Slovensko dlouho drželo postupové naděje v souboji s Kanadou.
Detailní záběr na puk stojící v hokejové brance

MS v hokeji - švédský uragán

V prvním čtvrtfinále na sebe narazili Švédsko a reprezentace USA. Jestliže někdo po výsledcích předchozích zápasů očekával urputný boj, musel být zklamán. Švédský výběr nasázel svému soupeři šest branek, které rovnoměrně rozložil do všech třetin. Tón zápasu určil už ve třetí minutě Mika Hannula, což do konce první části ještě zopakoval a nakonec proti bezkrevnému soupeři zkompletoval hattrick. Američané naprosto zklamali, jejich výkon byl ve srovnání s hrou proti naši reprezentaci jenom slabým odvarem a Švédové se na postup příliš nenadřeli a v poslední třetině evidentně šetřili síly. Stále tak zůstává ve hře varianta, že by tým, který zvítězil na olympiádě, zopakoval své prvenství v témže roce i na mistrovství světa.

MS v hokeji - Slováci statečně vzdorovali

Jednoznačný průběh se spíše očekával od druhého čtvrtfinálového duelu mezi celky Slovenska a Kanady. Reprezentace javorového listu měla v zápase dominovat, do kabin však po dvaceti minutách odcházela z jednogólovým mankem. Střela obránce Mila totiž po teči kanadských hráčů zaplula dvě minuty před sirénou do Denisovy branky. Favorit se vytouženého vyrovnání dočkal až zásluhou Cammalleriho gólu z 35. minuty. Kanada měla optickou převahu, ale Slováci se prali o nečekaný postup. Jejich naděje však vzaly ve třetí třetině za své během dvou minut, kdy zámořský tým nástřilel Križanovi tři branky a poslal slovenskou reprezentaci balit zavazadla na cestu domů.

MS v hokeji - Hnilička by měl nastoupit

Švédsko se střetne s Kanadou v sobotu v prvním semifinálovém zápase, naše reprezentace se na své vykročení do play off teprve chystá. Nejožehavějším problémem se stalo zranění Milana Hniličky ze závěru utkání z USA. Podle posledních informací však český gólman dělá vše pro to, aby mohl nastoupit. V případě, že by Hniličkovi nedovolily zdravotní komplikace zápas odchytat, je připraven Adam Svoboda. Opakovala by se tak situace z Turína, kdy právě Hnilička jako náhradní gólman naskočil do kličového čtvrtfinále se Slovenskem a svým výkonem nám zajistil postup.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Adele – královna hitparád i prodeje
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies