Mobily pro ženské

Jestli máte v plánu potěšit svoji drahou přítelkyni mobilním telefonem, třeba vám s tím můžeme pomoct. Samozřejmě, mohli byste se zeptat svojí přítelkyně, co vlastně chce za mobil, ale to by předpokládalo, že jednak a) ví, co chce a b) prošla si objektivně a kriticky technické specifikace všech dostupných mobilů. A nezapomeňte, že vám určitě vyčte všechno, co nebude přesně podle jejích představ (které ji napadnou až po koupi telefonu, přirozeně)…

Žena s mobilním telefonem Siemens

Co je malé…

Nezávisle na konkrétním typu telefonu nebo jménu výrobce existuje pár obecných a většinou i celkem pochopitelných vlastností, které ženy u mobilů obvykle upřednostňují. Proto když už se budete rozhlížet po výlohách nebo webových stránkách, můžete se rovnou zaměřit na ty mobilní telefony, které jsou malé (aby se vlezly do křehké ženské ručky nebo kabelečky) a lehké (aby se ta ručka moc neunavila a v kabelečce zůstalo místo na vagón šminek). Z nějakého podstatně méně vysvětlitelného důvodu (asi to má něco společného s estetikou a módou) je také z hlediska designu nejvhodnější tzv. „véčko“, tedy rozklápěcí mobil. Rovnou můžete zapomenout na vlastnosti, které byste jakožto nadšenci do techniky (ať už jde o počítače, auta nebo stavebnice) pravděpodobně upřednostnili sami – pevnou konstrukci (výdrž a páduvzdornost) s dobrou baterii. Takové telefony jsou velké, těžké a vypadají jako pádla, jejich naprosto logické přednosti byste proto ženě prostě nevysvětlili, věřte mi.

Pověz mi zrcadlo – který je nejkrásnější?

Vzhled telefonu je samozřejmě do určité míry faktorem i pro muže, ale asi těžko by dnes nějaký muž upřednostnil telefon bez klíčových funkcí jen proto, že vypadá hezky. Kromě designu obecně může být ze vzhledového hlediska zajímavá barva v kombinaci s užitými vzory a povrchovými materiály. Muži se obvykle omezují na trikolóru černá – stříbrná – bílá, ale při koupi mobilu pro ženu můžete klidně sáhnout po něčem pestřejším. Povrchový materiál pak pro muže nemá téměř žádný význam, dokud tedy plní svoji funkci a drží všechny součástky telefonu pohromadě. Pro ženy může ale být zajímavý třeba Siemens CL75, který je částečně potažený barevnou látkou s květovaným vzorem (na fotce vlevo; zdroj: picasaweb.google.com). To sice ovlivňuje tak nanejvýš pocit z doteku, ale i když se to může zdát pro muže zbytečné, ženě to s velkou pravděpodobností udělá větší radost než nějaký sterilní a roboticky bílý umělohmotný kvádr.

Je z čeho si vybírat

Nabídka mobilů navržených s ohledem na ženský vkus se ovšem Siemensem CL75 nevyčerpává. Z dalších potenciálně zajímavých telefonů se dají zmínit SL75 rovněž od Siemensu, Nokia 6131 a 6111 a nebo Samsung E530, jejichž fotky najdete ve fotogalerii. Mezi nimi už se dá vybírat spíše jen podle vkusu, nicméně menší technické srovnání odhalí některé plusy a mínusy – jediný telefon se slotem pro MicroSD paměťovou kartu (do 2GB) je Nokia 6131, což může být důležité kvůli prostoru na fotky a hudbu (ostatní mají maximální paměť jen pár desítek MB), také má největší displej a nejlepší foťák; Samsung E530 má zase sadu aplikací speciálně pro ženy, jako například výpočet BMI indexu, počítadlo kalorií nebo menstruační kalendář; Siemens SL75 má zdaleka nejlepší baterii – vydrží až 300 hodin; Nokia 6111 je celkově nejslabší, ale dá se na ní naladit rádio. Znáte-li alespoň trochu vaši lepší polovičku, s těmihle informacemi si už určitě vyberete ten správný (= nejméně špatný).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies