Michael Jackson – král popu zemřel!

Hvězdné nebe si k sobě přizvalo zpěváka Michaela Jacksona, krále popu 80. a 90. let. Jak stačil prožít svůj pozemský život? To se Vám pokusíme přiblížit v dnešním článku.

Zpěvák Michael Jackson při mávání svým fanouškům

Ze života Michaela Jacksona

Americký zpěvák a skladatel Michael Jackson (vlastním jménem Michael Joseph Jackson) se narodil 29. srpna 1958 v Gary ve státě Indiana. Michael měl dalších 8 sourozenců. Svou kariéru začal v rodinné skupině Jackson 5, kterou vedl jeho otec Joseph. Joseph velmi dbal na úspěch a image celé skupiny, někdy až na úkor jejich psychického a fyzického zdraví.

Od sedmdesátých let minulého století jsme už mohli o Michaelovi slýchávat jako o sólovém zpěvákovi, který je charakteristický vysokým hlasem, rytmickým cítěním a tanečním nadáním (jen málokdo nezná Jacksonovo slavné chytání za rozkrok a takzvanou Jacksonovu „měsíční chůzi“).

Hvězdná kariéra krále popu

Největším hitem Michaelovy pěvecké kariéry byl Thriller, který zpěvák zazpíval poprvé v roce 1982. Právě tento hit Michaela, jako sólistu, přivedl až na samotný vrchol popularity. Jeho album s názvem Thriller trhalo veškeré rekordy v prodejnosti, pořídilo si jej více než 100 miliónů lidí po celém světě.

Úspěšné byly i jeho další desky Bad (1987), Dangerous (1991) nebo HIStory (1995). Ostatní desky Michaela Jacksona příliš kladné ohlasy nesklízely. V polovině 90. let přišel Jackson s výběrem největších hitů, který se ale na zpěvákovy někdejší poměry neprodávaly tak dobře.

V roce 2001 vydal album Invincible, které si vedlo ještě mnohem hůř než ostatní. Společnost Sony Music toto album navíc sabotovala, chtěla tak docílit prodeje Michaelova podílu ATV katalogu. Z alba bylo vybráno sedm singlů, ale nakonec vyšli pouhé 3 (You rock my world, Butterflies, Cry). 11.2. 2008 vyšla reedice alba Thriller - Thriller 25, které je k dostání ve třech verzích (Deluxe, Classic a Zombie).

Ke konci svého života žil Michael v Las Vegas, kde točil novou desku a připravoval comeback.

Nevydařená manželství a 3 děti

Se svou první manželkou Lisou Marií Presleyovou se Michael oženil v květnu roku 1994. V prosinci 1995 se manželé od sebe odloučili, v lednu roku 1996 se rozvedli. S druhou manželkou Debbie Roweovou má Jackson dvě děti - Michaela Josepha Jacksona Juniora a Prince Michaela Jacksona II. Matka třetího dítěte (dcery Paris Michael Katherine Jackson) není známá.

Michael a jeho plastiky

Od devádesátých let začal Michael Jackson udivovat své fanoušky i jinou stránkou své osobnosti, než byla ta umělecká. Michael Jackson byl původně tmavé pleti, jeho touha stát se „typickým evropanem bílé pleti“ jej dohnala k nespočtu plastických operací, které z něj po mnoha letech utrpení a miliónech dolarů udělali to, čím chtěl Michael být. Někteří jej za tento čin obdivovali, jiní odsuzovali. Údajně se chtěl Michael svým vzhledem podobat své oblíbenkyni Dianě Rossové.

Michael Jackson a údajné zneužívání dětí

Po roce 2001 se o Michaelu Jacksonovi více než o jeho pěveckém nadání, psalo pouze v souvislosti s jeho údajným zneužíváním dětí, braním drog a osobním bankrotem.Michael byl zproštěn ze všech deseti bodů obžaloby. Dle obžaloby si měl zpěvák zvát na návštěvu do svého luxusního gigantického ranče Neverland malé chlapce, které zde údajně zneužíval. Následovaly žaloby rodičů, a i když byl zpěvák pokaždé soudem osvobozen, jeho sláva začala strmě klesat dolů, stejně tak jako jeho mohutné bankovní konto. Pomoci z tíživé finanční situace mu měla série 50-ti koncertů (koncertů mělo být přesně tolik, kolik bylo Michaelu Jacksonovi let), které měli odstartovat letošní rok (přesněji 13.července). Michael si bohužel na žádném z nich již nezazpívá…

Smrt Michaela Jacksona byla velká rána nejen pro fanoušky

Jako rána z čistého nebe se v bulvárních denících objevila zpráva, že král popu zemřel. Událo se tak 25.června 2009 v dopoledních hodinách, kdy Michael ve svém domě v Holmby Hills v Los Angeles zemřel na zástavu srdce.

Podle zdroje serveru byl slavný zpěvák mrtev dřív, než záchranáři dorazili na místo. Informaci přinesly jako první místní list Los Angeles Times a bulvární server TMZ.com. Jeho úmrtí později potvrdil i ústav soudního lékařství. Může za jeho kolaps dlouhodobý stres, finanční kolaps, dlouhodobě velké množství užívaných léků a nebo rakovina kůže? To se už asi nedozvíme.

Spáchal Michael Jackson sebevraždu a nebo jej někdo úmyslně zabil?

Smrt Michaela Jacksona je zajisté velkým novinářským soustem. Nejčastěji se v souvislostí se smrtí Michaela Jacksona spekuluje o tom, zda-li skutečně zemřel na zástavu srdce. Objevili se dokonce spekulace o tom, že byl král popu zavražděn, nebo že zpěvák spáchal sebevraždu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Uvažujete o povzbuzováku v podobě viagry?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies