Mercedes-Benz F 800 Style

Nový čtyřdveřový Mercedes-Benz F800 Style se může pochlubit nejen dynamickým designem, ale také svým výkonem a spotřebou. Vůz umožňuje dosáhnout spotřeby paliva 2,9 litru, maximální rychlost činí 250 km/hod. Navíc lze s touto novinkou jet výhradně na elektrický pohon.

Osobní automobil Mercedes-Benz F 800 Style a jeho prezentace na autosalonu

Stylový design ala Mercedes

4, 75 metrů dlouhý koncept vozu Mercedes-Benz F 800 Style  zaujme při prvním pohledu svým designem, jemuž dominují dynamické tvary a výrazná přední maska ve stylu SLS AMG (ve všech světlech nalezneme efektivní světelné diody). Také prudké zakončení zadního oblouku dotváří celkový vzhled vozu. Zajímavé je, že u této novinky bychom B-sloupky hledali úplně zbytečně - zkrátka tam nejsou. Tento stylově provedený sedan nezaujme pouze vzhledem, ale také svými jízdními vlastnostmi a spotřebou. O tom si povíme níže ve článku.

Mercedes-Benz F 800 Style - co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou tohoto krasavce nalezneme benzínový šestiválec do písmene V s přímým vstřikováním o výkonu 300 koní (220 kW) a hybridní modul (poháněný lithiovými bateriemi, které se dají dobíjet z běžné elektrické sítě i automaticky při brzdění) o výkonu 109 koní (80 kW). Celkově je tedy k dispozici 409 koní při neuvěřitelné kombinované spotřebě 2,9 litrů na 100 kilometrů a při nízké koncentraci CO2 (68 gramů na 1 kilometr).

Elektrickou pohonnou jednotku nalezneme v blízkosti zadní nápravy, palivové články jsou umístěny vpředu. 2 nádrže s vodíkem nalezneme v tunelu pro převodové ústrojí a 2 pod zadními sedačkami.

Zrychlení z 0 na 100 km/hod. zvládne Mercedes-Benz F 800 Style za 4,8 sekund. Ručička na tachometru se zastaví na magické hranici 250 km/hod. Rychlostní maximum při elektrickém provozu činí 120 km/hod. Dojezd s elektrickým pohonem je 30 kilometrů. Výkon je na kola přenášen pomocí sedmistupňové samočinné převodovky 7G-TRONIC.

Adaptivní tempovat

Nové schopnosti adaptivního tempomatu maximálně usnadní řízení. V zácpách dokáže tento vůz zastavit a opětovně se rozjet podle před ním stojícího vozu. Do 40 km/hod. zvládá tempovat dle dostupných údajů automobilky také zatáčet.

Dotyková konzole HMI

Ovládání palubního počítače u nového Mercedes-Benz F 800 Style zjednoduší nová dotyková středová konzole HMI. Ta nahrazuje  rozhraní Comand z dosavadních verzí a méně odvádí pozornost od řízení. Kamera snímá pohyb ruky nad konzolou a obraz průhledných obrysů prstů se promítá na displeji.

Nechme se tedy překvapit, zda-li se tento koncept, jenž byl představen na ženevském autosalónu, bude prohánět v nejbližší době i na českých silnicích.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Machete - nová mexická bomba!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies