Mercedes-Benz E 63 AMG

Luxusní sedan označovaný jako Mercedes-Benz E 63 AMG, určitě stojí za zmínku. Dokonalý design vycházející z „meďourovské“ S-linie, sportovně laděný interiér, výkonný motor a mnoho užitečných funkcí zaměřených na vysoké pohodlí řidiče, dělají z nového Mercedes-Benz E 63 AMG opravdu luxusní „přibližovadlo“…

Osobní automobil Mercedes-Benz a prezentace této značky

Mercedes-Benz E 63 AMG - jízdní vlastnosti

Mercedes-Benz E 63 AMG pod kapotou ukrývá atmosférický benzínový osmiválec o objemu 6,2 litru a výkonu 386 kW (525 koní). Točivý moment dosahuje 630 Nm. Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové automatické převodovky, která ve sportovním režimu řadí rychlostí 100 ms.

Z 0 na 100 kilometrů zrychlí nový Mercedes-Benz E 63 AMG za 4,5 sekundy. Omezovač rychlosti zasáhne při 250 km/hod. Za „malý“ příplatek vám Mercedes dovolí jet rychlostí o dalších 50 km/hod. více. Rychlost ukočírujete s pomocí klasických brzdových ocelových kotoučů.

Mercedes nabízí navíc nové funkce, například sušení disků při mokrém počasí a nebo funkci zvanou „cornering brake kontrol“ (zajišťuje účinné rozdělování brzdného účinku v závislosti na aktuální rychlosti a úhlu natočení volantu). Průměrná kombinovaná spotřeba se u tohoto vozu pohybuje okolo 12,6 litrů/100 km.

Vždy něco navíc…

Za zmínku stojí i další výbava, kterou nový Mercedes-Benz E 63 AMG svému „páníčkovi“ nabízí. Například systém varování opuštění jízdního pruhu, systém monitorující oči, detektor stavu vozovky, určitě nejsou k zahození… Velkým plusem stabilizačního systému je i schopnost vyhodnocovat boční vítr nebo opotřebení pneumatik. Mercedes-Benz E 63 AMG si na sebe obul pneumatiky o rozměrech 285/35 R18 a vzadu 255/40 R18.

Mercedes-Benz E 63 AMG – cena, dostupnost

Cenu nového vozu Mercedes-Benz E 63 AMG zatím jeho výrobci nezveřejnili. V prodeji by měl být tento vůz od konce letošního srpna.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Recenze filmu Největší z Čechů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies