Mel Gibson se vrací na filmová plátna

Po dlouhých osmi letech se v hlavní roli vrací na plátna kin jedna z hollywoodských superstar Mel Gibson. Pro svůj návrat si vybral thriller Na hraně temnoty ( Edge of darkness ), který slibuje nejen drsného detektiva, chladnokrevné hlášky a poctivou akci, ale také plno emocí a propracovanou zápletku.

Mel Gibson ve filmu Na hraně temnoty

<!-- -->

Mel Gibson v thrilleru Na hraně temnoty

Mel Gibson hraje ve filmu bostonského detektiva, jemuž po vražedném útoku na něj umírá v náručí vlastní dcera. Během vyšetřování proniká do světa zločinů velkých korporací, vládního krytí a vražd, které je mají utajit. Jeden z takových nájemných vrahů, kteří zametají a čistí důkazy, ho navede zcela nečekaným směrem. Detektivova nenápadná dcera totiž vedla tajný život a vyšetřování Mela Gibsona bude velmi osobní, nekompromisní a hodně na hraně.

Slavný návrat holywoodské superstar

Mel Gibson se díky filmovým sériím Šílený Max a Smrtonosná zbraň stal na začátku devadesátých let slavným a známým, aby se v roce 1995 díky velkolepému úspěchu filmu Statečné srdce, který produkoval, režíroval a v němž hrál hlavní roli, stal doslova jednou z ikon Hollywoodu. Po filmu Znamení se i přes to v roce 2002 rozhodl věnovat hlavně režijní a producentské práci a jeho projekty Umučení Krista a Apocalypto se staly extrémně diskutovanými událostmi a měly velký úspěch.

K návratu před kameru nakonec Gibsona přesvědčil až projekt Na hraně temnoty a jeho postava životem omláceného detektiva, který se dostane do situace, kdy nemá co ztratit, a jde nelítostně za jediným cílem. Důležitou roli při rozhodování sehrálo jméno režiséra a scénáristy.

O tvůrcích filmu Na hraně temnoty

Film Na hraně temnoty ( Edge of darkness ) režíroval Martin Campbell tvůrce dvou velmi významných „bondovek". Filmem Zlaté oko uvedl Campbell do role agenta 007 Pierce Brosnana, přičemž Zlaté oko patří mezi ty nejlépe hodnocené příběhy Jamese Bonda, a režíroval i Casino Royal, které v roli slavného agenta představilo kontroverzního Daniela Craiga a které se stalo nejúspěšnějších „bondovek" vůbec.

Velmi zajímavé je i jméno scénáristy filmu Williama Monahana, z jehož pera vzešel historický velkofilm Království nebeské (Orlando Bloom, Liam Neeson, Jeremy Irons, Edward Norton), ceněný thriller Labyrint lží s Leonardem Di Capriem a Russelem Crowem, a především Skrytá identita Martina Scorseseho, v níž excelovali Leonardo di Caprio, Matt Damon a Jack Nicholson. Za scénář ke Skryté identitě získal William Monahan Oscara.

Ve Spojených státech měl thriller Na hraně temnoty premiéru 29. ledna, do českých kin vstoupí snímek 18. února 2010.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Polonahá Kim Kardashian v reklamě na Sketchers
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies