McLaren MP4-12C

V dnešním článku si představíme McLaren MP4-12C, novinku jenž se začne prodávat na jaře roku 2011 v 19 zemích světa. Přečtěte si o tomto supersportovním bouráku více informací.

Osobní automobil McLaren MP4-12C a jeho boční pohled

Stylový McLaren MP4-12C

McLaren MP4-12C je dílem britského výrobce z Wokingu, jenž zákazníky učaruje svým supersportovním designem, lehkou karbonovou karosérií z uhlíkových vláken (na němž je postaveno šasi nového supersportu s názvem Carbon MonoCell) a jízdními výkony, které budou konkurovat formulím. Hmotnost vozu by se měla pohybovat okolo 1300 kilogramů.

Co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou nového McLarenu MP4-12C nalezneme osmiválec s dvěma turbodmychadly s označením M838T o maximálním výkonu 600 koní a maximálním točivém momentu 600 Nm. Motor má dvojité variabilní časování ventilů a lze docílit až 8500 ot./min. Motor je umístěn v prostřední části vozu. O přenášení výkonu na zadní kola se stará sedmistupňová dvouspojková převodovka SSG (Seamless Shift Gearbox). Nastavit lze jízdní režimy pro normální a sportovní jízdu a pro jízdu na uzavřeném okruhu.

Výrobce také zveřejnil předběžné údaje o zrychlení a brzdném výkonu. Z 0 na 100 km/hod. zvládne nový McLaren zrychlit za 3,5 sekundy, z 0 na 200 km/hod. pod 10 sekund. Ze 100 km/hod. rychlost ukočíruje za méně než 3 sekundy (na méně než 30-ti  metrech), z 200 km/hod. zastaví za méně než 5 sekund. Oproti běžně používaným keramickým kotoučům McLaren použil brzdy z hliníkové slitiny s technologií Brake Steer - systém potlačující v zatáčkách nedotáčivost pomocí přibrždění zadního kola. Nechybí ani výsuvná aerodynamická brzda.

Cena a dostupnost

Nový McLaren MP4-12C se začne prodávat na jaře roku 2011 za cenu od 125 000 do 175 000 liber (cena bude závislá na vybavení vozu). Chybět nebude sedmipalcový dotykový displej pro navigaci, dvouzónová klimatizace nebo výkonná hudební souprava. Konečnou cenu spolu s finálním výkonem výrobce oznámí ve druhé polovině letošního roku. Zastoupení bude mít McLaren v 19 zemích po celém světě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o seznamování
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies