Masters of Rock 2006 - kvalitní rock a metal za humny

Rockoví a metaloví příznivci na podobnou akci dlouho čekali. Ale při pohledu na soupisku čtvrtého ročníku Masters of Rock je jasno, tento festival si v ničem nezadá s podobnými akcemi v zahraničí a letos přivítá jako jeden z mála i legendární Whitesnake.
Záběr na publikum při koncertě

Masters of Rock - odvažným štěstí přeje

Kromě Prahy a Brna má český rockový a heavy metalový fanoušek na své mapě už jen jedno místo, kde pravidelně zajíždí jeho oblíbené zahraniční kapely. Zlín se během posledních let vypracoval do povědomí všech, v jejichž hrudích bije ocelové srdce. Po jednotlivých koncertech v samotném Zlíně tak byl už jen krůček k uspořádání velkého festivalu. Agentura Pragokoncert si vybrala za partnera likérku Rudolf Jelínek, do jejíhož závodu ve Vizovicích taky Masters of Rock umístila. První ročník se konal v roce 2003 a jeho hlavními hvězdami se stali finští H.I.M. a Švédové Hammerfall. O rok později už na vizovickém pódiu stáli znovuobnovení Europe, v té době končící Stratovarius a německá legenda dýňového metalu, Helloween. Kromě toho si spolu zahráli Petr Janda s dcerou Martou jinak členkou Die Happy a festival si postupně získával v očích fandů velký kredit a to nejen tím, že se rozšířil do tří dnů.

Masters of Rock - velký zájem ze zahraničí

Radikální se pro další směřování Masters of Rock stal loňský třetí ročník. Na něm totiž mohl lačný český divák spatřit opravdové hvězdy rockového a metalového nebe. A tak si mohl užít koncert Nightwish, Rage, Edguy, Manowar, Rhapsody, Hammerfall, Waltari - tedy kapel, které hýbou se současnou scénou a patří k vyhledávaným koncertním aktům. Kromě toho mohl vstřebat spoustu jmen z domácí scény a pamětníci mohli uronit slzu při britské legendě The Sweet. Agentura Pragokoncert se po úspěchu festivalu, který každý den navštívilo přes dvacet tisíc lidí a to nejen z tuzemska, rozhodla zavést tradici zimního Masters of Rock. Ten se uskutečnil v prosinci téhož roku ve Zlíně v házenkářské hale Novesta.

Masters of Rock - vysoká laťka

Letošním ročníkem si však pořadatelé Masters of Rock nastavili takovou laťku, že její zdolání v příštích letech už nebude tak snadné. Festival (jak je zvykem na velkých akcích například v Německu) začíná už ve čtvrtek "Večírkem pro nedočkavé". Na něm mimo jiné vystoupí české metalové jistoty Arakain a Silent Stream of Godless Elegy nebo Fleret s Jarmilou Šulákovou. Po zahřívacím čtvrtku už o den později vypukne festival naplno. Agentura Pragokoncert letos vybrala opravdu špičku ve všech žánrových kolonkách a to jí zároveň dovolila namíchat pestrý hudební koktejl.

Masters of Rock - všichni si vyberou

Headlinerem celého festivalu se stala hard rocková ikona - Whitesnake. David Coverdale opět oživil bílého hada a Masters of Rock se díky tomu řadí na úroveň jiných velkých evropských festivalů. Přiznivci éterických krásek s mocným hlasem by měli upřít svou pozornost na Holanďany Within Temptation a The Gathering. První by měli zaceli mezeru po Nightwish, druzí jsou svým objevitelským přesto civilním přístupem k hudbě už dávno známí. Melodičtí metalisté se spokojeně budou tetelit při Masterplan, Rage, Edguy a především Helloween a Gamma Ray, kteří by měli mít speciální společnou desetiminutovku. Progresivní rock budou zastupovat melancholičtí Švédové Evergrey a polská senzace Riverside. Náladotvorný rock a metal s příchutí gotiky přinesou Leaves´ Eyes a Charon, zathrashují klasici žánru Kreator a finským folklórem určitě zblázní většinu lidí Korpiklaani nebo je uhranou svou violoncellovou smrští jejich krajané Apocalyptica. Z českých a slovenských zástupců si v nabitém festivalovém programu najdete určitě Tři sestry, Dark Gamalle nebo Horkýže Slíže. Určitě se však můžeme dočkat i dalších překvapení, což při očekávání, že bude překročena loňská návštěva může z Masters of Rock udělat festivalovou událost číslo jedna v České republice.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Katy Perry: z kostelové lolity sexy symbolem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies