Maria Šarapovová

Maria si vydělává jako modelka a tenistka. Narodila se 19. dubna roku 1987 v Nyagan (Rusko).

Krásná Maria Šarapovová s rukama nad hlavou

 

Po tragédii v Černobylu se její rodiče přestěhovali z Běloruska na Sibiř. Bylo to ještě před narozením Marie. Když v 6 letech hrála tenis na turnaji Kremling Cupu v Moskvě, všimla si jejího talentu hvězda Martina Navrátilová. Byla to právě Martina, která přesvědčila jejího otce, že má opravdu velké nadání.

 

Yuri Šarapov, otec Marie, se nakonec nechal přesvědčit a proto i s dcerou odcestovali do Ameriky s pouhými 700 dolary a dosti chabou anglickou slovní zásobou. Přesto je tato cesta dovedla až do akademie Nicka Bollettieriho v Brandentonu - na Floridě. Bohužel ji i přes to, že měla ohromný talent, odmítli přijmout, jen kvůli nízkému věku.

 

Možná si říkáte, že se vrátili zpět domů, ale její tatínek si našel práci a začal svou holčičku trénovat. Vyžadovalo to spoustu odříkání a oba museli být trpěliví, ale nakonec se to přeci jen vyplatilo. V 9 letech získala Marie stipendium na akademii, kde trénovala i Nicole Vaidišová. A tak se Maria pustila do boje. Postupně se probojovávala mezi 2x tak staršími spolužáky.

 

Bylo to pro ni i její rodinu těžké. Proto měla radost, že pak za nimi přijela i její maminka, protože jinak by svého otce dál vídala jen o víkendech. I když něco zlé je i pro něco dobré. To, že byla na nějakou chvíli odloučena od svých nejbližších ji dalo cennou životní lekci. Naučila se tak tvrdě bojovat o to, co chce od života.

 

Se svými 188 centimetry si začala budovat zářivou kariéru. Ve 13 letech vstoupila do tenisového světa slávy, díky působivému vítězství na turnaji pro mladé tenistky do 16 let. V roce 2004 vyhrála Wimbledon a od té doby si jde tvrdě za svým. Stala se jedničkou světového žebříčku a navíc i první Ruskou, která takového ocenění vůbec dosáhla. Její roční příjem byl v té době okolo 18 miliónů dolarů za rok. O rok později, kdy vyhrála US Open, už vydělávala přes 20 miliónů dolarů ročně.

 

Do 26. dubna letošního roku měla Maria zakázaný tenis. Byl to trest za nepovolený doping. Sportovní arbitrážní soud však zkrátil její dvouletý trest, protože nakonec zjistili, že Maria podvádět nechtěla, jen si neuvědomila, že její léky obsahují nově již nepovolený doping. Podle odborníků to prý není sportovkyně, která by chtěla podvádět.

 

A právě díky zkrácení trestu konečně Šarapovová nastoupí opět na tenisový zápas přesně 26. dubna. Maria je potěšena, protože ji tenis moc chyběl. A v tento den samotného návratu je spojen i 40. ročník tradičního podniku WTA, na kterém by nechtěla chybět. Budeme ji tedy držet palce, ať ten návrat stojí za to.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nové drsné filmy v našich kinech
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies