Lexus LF-A – mazel za 10 miliónů

Luxus, síla, dravost a jedinečnost. I takhle by se dal stručně charakterizovat nový kousek z divize japonské Toyoty, Lexus LF-A. Za „pouhých“ 10 000 000 korun může být Váš!

Detailní pohled na přední masku automobilu značky Lexus LF-A

Dravost na první pohled...

Již na první pohled číší z nového Lexusu LF-A dravost. Nízká odlehčená silueta z uhlíkových kompozitů, široké blatníky, sportovní zadní křídlo, atypicky umístěné koncovky výfuku vydávající podobný zvuk jako má F1... a tak bychom mohli v charakteristice Lexusu pokračovat do nekonečna. Rozložení hmotnosti dosahuje příznivého poměru 48:52 ve prospěch zadní nápravy. Odlehčená karoserie se podepsala i na výkonu nového supersportu.

Lexus LF-A - co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou nového supersportu se ukrývá vidlicový desetiválec o objemu 4,8 litru s nejvyšším výkonem 560 koní (412 kW) při 8700 otáčkách. Točivý moment vrcholí při 6800 otáčkách s hodnotou 480 Nm.

Výkon je přenášen na kola prostřednictvím šestistupňové samočinné převodovky s možností sekvenčního řazení, která se ovládá páčkami na volantu. Řazení převodovce trvá přibližně 0,2 sekundy. Může pracovat ve 4 základních režimech - běžném, pro mokrou silnici, sportovním a nebo automatickém.

Motor je umístěn vpředu, samozřejmostí jsou poháněná zadní kola. Když už jsme u těch kol, tak na novém Lexusu nalezneme dvacetipalcová litá kola s pneumatikami Bridgestone 265/35 ZR20 vpředu a vzadu 305/30 ZR20.

Zrychlení z 0 na 100 km/hod. se odehraje během pouhých 3,7 vteřin. Ručička na tachometru se zastaví při magické hranici 325 km/hod. Ale nebojte, automobilka myslela i na ukočírování rychlosti. K tomuto účelu složí velmi účinné keramické brzdy.

Nejdražší Lexus všech dob? Ano, navíc limitovaná edice!

Lexus LFA by se měl začít prodávat od prosince roku 2010 do prosince roku 2012. Měsíčně jej automobilka vyrobí maximálně 20 kusů. Jelikož se jedná o limitovanou edici 500-ti kusů, můžeme počítat také s „limitovanou" cenou - přesněji 375 000 euro (v přepočtu 9,7 miliónu korun). Jedná se o nejdražší automobil značky Lexus všech dob. Pokud tedy máte „zbytečných" 10 miliónů navíc, můžete si toto vozítko koupit, pokud se tedy dostanete do pořadníku. Jako majitel nového Lexusu si můžete navíc zvolit libovolné zbarvení karoserie ve speciálním programu.

Jak se líbí nový Lexus LF-A právě Vám? Pro ty méně majetné, pro které je nový Lexus nedosažitelným snem, jsme si připravili bohatou fotogalerii.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Mylène Farmer – Francouzka, která se ráda svléká
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies