Lamborghini Estoque - první sedan v historii automobilky Lamborghini

Představujeme vám koncept prvního sedanu od značky Lamborghiny nesoucí označení Lamborghini Estoque. I přes označení „sedan“ je Estoque ryze sportovním bourákem. Nyní je ovšem ve hvězdách, zda-li se tento koncept dočká sériové výroby.

Lamborghini Estoque a jeho vizualizace

Stylový bourák pro 4 osoby

Tento stylový sportovní vůz vysoký pouhých 1,35 m, široký 1,99 m, dlouhý 5,15 m a s rozvorem náprav 3,01 metrů působí velmi dominantním dojmem. Lamborghini Estoque je také typické svými hranatějšími, místy plošnými tvary. Bez problému se do něj vejdou 4 cestující při zachování nadstandardního pohodlí. To je u značky, která především vyrábí dvoumístné sporťáky, velmi milá změna.

Býci a nebo koně pod kapotou?

Jak je u firmy Lamborghiny zvykem, pojmenovává své nové modely automobilů podle jmen slavných corridských býků. Lamborghini Estoque je výjimkou, úplně se ovšem od světa lamborghinovských býků neodchyluje. Estoque je název 90 centimetrů dlouhého meče, který se na zápasy s býky používá.

Jízdní vlastnosti Lamborghini Estoque

Lamborghini Estoque by měl pohánět desetiválec o objemu 5,3 litrů známý z modelu Gallardo LP-560. Další alternativou by mohl být přeplňovaný V8 s hybridním systémem a výkonným TDI. Podobně jako všechny současné modely Lamborghini, je Estoque vybaven pohonem všech kol, vynikajících ve všech jízdních situacích.

O přenos výkonu na poháněné nápravy se bude starat dvojspojková převodovka s možností řadit pádly pod volantem. Nejvyšší rychlost by se měla pohybovat okolo 300 km/hod. Zrychlení z 0-100 km/hod. proběhne zhruba za 5 sekund. Za zmínku stojí také obrovské lité kola se zajímavým vzorem, které mají průměr 22 palců vpředu a 23 palců vzadu.

Vývoj konceptu Lamborghini Estoque se prozatím odkládá

Sériová verze nového Lamborghini Estoque měla vyjít nejpozději v roce 2012, tento koncept se ovšem v současné době odkládá. Za odložením jinak očekávaného projektu stojí nejistota z hospodářské situace. Očekávaná cena nového Lamborghiny Estoque se měla pohybovat v přepočtu okolo 4 miliónů korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Ulítnete na kiteboardingu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies