Krav Maga neboli boj zblízka

Jde o nejúčinnější a nejefektivnější systém sebeobrany. Je vhodný jak pro muže, tak i pro ženy a děti. Jedná se o účinnou a reálnou sebeobranu, která se hodí pro reálné situace. Tento systém sebeobrany byl vytvořen na základě přirozených a zcela intuitivních reakcích. Kvůli logickému přístupu se toto učení snadno pamatuje a proto se dá použít i ve stresových situacích. Chcete se naučit boji zblízka? Stačí, když se zapíšete do nějakého kurzu Krav Maga a uvidíte. Musíte si to vyzkoušet sami.

boj zblízka - Krav Maga

 

Díky systému Krav Maga se každý, kdo bude chtít, naučí, jak se ubránit v kterékoliv situaci. Nebude už záležet na druhu útoku, naučíte se ubránit tak, aby vás žádná situace nikdy nepřekvapila. Dosáhnete toho díky tréninku efektivních technik. Instruktoři se zaměřují i na agresivitu, bojového ducha a naučí vás, jak vyjednávat či se vyhýbat konfliktním situacím.

 

Kvůli neustálému vývoji událostí a vzniku nových potřeb, se Krav Maga také zdokonaluje a vyvíjí. Jelikož se Krav Maga vyvíjela na ulici, neexistují žádná pravidla. Nikdy přece nemůžete vědět, s kolika útočníky se budete nakonec muset vypořádat. A co zbraně? Taky nemůžete odhadnout, s čím vším si budete muset poradit. Když vás někdo napadne, máte právo použít techniku nezbytnou k vaší ochraně.

 

Jedinečným prvkem celého systému Krav Maga je schopnost improvizace. Bez ní byste se zaměřovali jen na fyzickou aktivitu, ale důležité jsou i myšlenkové procesy a umění ovládnout své tělo. Každé cvičení se dá vykonat i jiným způsobem. Vždyť ne každý dokáže rozštěp či další složitější cviky. Proto se procvičují techniky, které se doporučují podle vašich možností a schopností.

 

Především si tedy zlepšíte fyzickou kondici a naučíte se odhadnout a zhodnotit různé nebezpečné situace (scénáře). Učení probíhá ve 3 základních skupinách - pro civilisty, policejní a také pro armádní složky. Vše vychází ze základních principů, ale postupy a techniky se následně přizpůsobují. Civilisté se učí jak se ubránit a utéct do bezpečí a policejní složky se učí lepší techniky, jak někoho zpacifikovat a spoutat. U armádních složek se učí i to, jak zabít či zneškodnit nepřítele.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies