Kocovina, proč ji máme a jak si s ní poradit?

Byl to parádní večer, už si ani nepamatujete, kolik panáků jste do sebe obrátili a pak přijde to ráno. To těžké ráno a vy si říkáte, proč?

drinky

Nejjednodušší by bylo samozřejmě nepít, ale tohle si říkáte vždy, když máte kocovinu a stejně to nikdy na dalším večírku nedodržíte.

Jak tedy kocovině zabránit?

Pokud se rozhodnete dát si skleničku nebo dvě nebo tři... Nezapomeňte se předtím dobře najíst. Pití alkoholu na lačno, vám zaručí podrážděný žaludek a špatné vstřebávání alkoholu a tudíž větší kocovinu.

 

Jestli jste unavení a moc dobře jste se nevyspali, promile alkoholu se na vás projeví rychleji. Po náročném pracovním dni, to může mít uvolňující efekt, ale o to rychlejší spád. Po fyzickém vypětí a následném vyčerpání je vliv alkoholu na organismus okamžitý.

Pijte vodu…

Lidský organismus obsahuje z největší části vodu. Když máte nedostatek vody, bolí vás například hlava jste celkově oslabení. Alkohol váže vodu a proto nesmíte zapomínat na její doplňování. Pokud možno pijte čistou vodu nebo neslazený čaj. Když vypijete dostatek vody ještě před spaním, mělo by vám ráno být lépe.

Rum, vodka, becherovka

Když už se jednou rozhodnete pro pivo, víno nebo tvrdší alkohol, zůstaňte u něj. Nikdy nekombinujte a už vůbec ne různé barvy alkoholu. V takovém případě, si kocovinu zasloužíte a příště si to rozmyslíte.

Doplňte minerály a vitamíny

Alkohol vás ochudí o cenné minerály ve vašem těle. Dopřejte si proto pořádnou dávku těchto iontů a nezapomeňte ani na vitamin C, který když vypijete před i po alkoholovém tažení, může zmírnit následky. Takže si zapamatujte, že mineralizované vody a nebo voda s citronem dokáží dělat divy.

Kouření

Kombinace alkoholu a cigaret vaši kocovinu zhorší. Pokuste se během večera kouření nepřehánět, odměnou za to bude příjemnější ráno. Během kocoviny na cigarety zapomeňte úplně!

Dobrá snídaně

Že je prý snídaně základ dne? V tomto případě dvojnásob. Pokud vám to žaludek dovolí, vydatně se nasnídejte. Jídlo totiž naváže zbytky alkoholu v krvi a vy se tak budete cítit lépe mnohem dřív.

Sprcha místo kávy

Jelikož nápoje obsahující kofein způsobují ztrátu vody z organismu, měli byste se jim vyhnout. Možná vás trošku nakopnou, ale za to oberou o další dávku tekutin. Vyzkoušejte raději sprchu. Začněte s teplou nebo vlažnou a poté zkuste studenou. Vaše mozkové buňky se probudí k životu a vy se už nebudete cítit jako by vás někdo uhodil pytlem do hlavy.

Rozhýbejte to!

Dlouhá procházka na čerstvém vzduchu vám prospěje. Zhluboka se nadechujte, aby se vám lépe okysličila krev. Jestli se ale cítíte tak mizerně, že sotva uděláte krok a jste rádi, že si dojdete na záchod, raději zůstaňte doma a pořádně se z toho vyspěte.

Kocovina jako prevence

Tělo moc dobře ví, proč vás další den ráno trestá. Bez povědomí o tom, že když to přeženete, vám bude další den špatně, by mnoho lidí nemělo zábrany a ani záklopku. Takhle nás kocovina vlastně chrání před rizikem, že si zvykneme pít přes míru.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Gadgety jsou zpátky
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies