*Knock* *knock* *knock* Penny? Aneb sitcomy na výsluní!

Kdo by neznal HYMIM a TBBT – dva nejpopulárnější seriály současnosti?! Sitcomy, tedy situační komedie jsou dnes opravdu velmi oblíbeným televizním pořadem diváků všech věkových kategorií. V čem jsou tyto seriály tak výjimečné, že se staly tak oblíbenými?!

Fotografie hlavních protagonistů amerického seriálu The Big Bang Theory

Sitcomy jsou specifickým žánrem, pro něhož je charakteristický malý počet postav, které se v průběhu seriálu příliš nevyvíjí. Dokážete si snad představit, že by Sheldon najednou začal chápat ironii a uvědomil si význam sociálních vztahů? Či snad že by Barney Stinson ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku sundal oblek a přestal prohánět všechny sukně kolem sebe? Brilantně propracované statické povahy jednotlivých postav jsou pro tento žánr opravdu důležité.

Místa, v nichž se děj jednotlivých sitcomů odehrává, také nejsou závratně početná. Většina dějů se realizuje v bytech, hospodách a barech či pracovištích vystupujících postav.  Na pohled nahodilé místa jsou však voleny velmi pečlivě, aby dokonale dokreslovaly charakter postav. Myslíte si, že by Sheldon ve striptýzovém baru vypadal přirozeně? Také představa Barneyeho při sestrojování jaderného reaktoru je naprosto utopická.

Jak jsem poznal vaši matku

Situační komedie se do diváckých myslí zapsaly zejména díky nezapomenutelných hlášek hlavních hrdinů, které jsou mnohdy zdůrazněné namíchaným zvukem smějícího se publika (tzv. „laugh track“). Smích v amerických sitcomech často pochází od reálného publika, které se účastní natáčení jako diváci. Připomeňme si ty, které v televizi můžeme slýchat dennodenně:

Sheldon

  • "Bazingaaaa“
  • "*Knock* *knock* *knock* Penny? *Knock* *knock* *knock* Penny? *Knock* *knock* *knock* Penny?"

Barney:

  • "Haaaaaaave you met Ted?" (česky „Uuuž se znáš s Tedem?")
  • "Suit up!" (česky „Nahoď oblek!")
  • "It´s gonna be Legen - wait for it..." …… "...dary!" (česky „Bude to legen … počkej si …dární“)

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Megan Fox: promenáda v plavkách i bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies