KKND - počítačové hry z pravěku

První a nejoblíbenější byl Command and Conquer, ale KKND si s ním v ničem nezadalo. Před devíti lety se v podobě mutanta daly strávit dlouhé dny a noci s myší v ruce a strategie, jak napadnout nepřátelské území, mnohdy z hlavy vytlačila všechno ostatní.
Grafický snímek hry

KKND - střílečka i přemýšlení

Pokud vás už nebavilo pouze stavět a vydělávat peníze, ale nemohli jste s ladným pohybem svého kulometu vyrazit na nepřítele anebo pro změnu jste mohli jenom bezhlavě střílet, aniž by vám bylo umožněno stanovit stragedii a postup od začátku hry, je KKND pro vás jako stvořené. Na tu dobu solidní grafika, jednoduché ovládání a především několik variant, jak a především čím dobýt nepřátelský tábor. Na jedné straně mutanti a na druhé lidé.

KKND - počítačové hry do rána

V první variantě KKND proti sobě útočili „Evolved” a „Survivor”. Mutanti - Evolved, tedy červená strana, se po jaderném výbuchu nestačili ukrýt a stali se z nich podivné bytosti, stejně jako jejich zvířata. Lidé - Survivor, jako správní modří, vědí, že po čase přestane být radioaktivita nebezpečná a to bude jejich chvíle pro ovládnutí planety. Základem většiny levelů je vymyslet co nejkratší cestu ke zdroji oleje, který se po odvozu do elektrárny mění na jednotky, ze který je možné postavit továrnu na výrobu bojových jednotek, další elektrárny nebo čerpací věže.

Strategie především

Pokud se vám na začátku hry podaří osadit co nejvíce olejových vrtů a cisterny začnou pravidelně palivo, máte velkou šanci jít dál. Důležitým prvkem v této fázi hry není jen postavení jednotlivých objektů, ale jejich vylepšování pomocí laboratoře. Takhle se na straně mutantů můžete propracovat až k obrovským broukům vypouštějícím zelené jedovaté bobule a krabům s raketomety na zádech, zatímco v případě lidí začnou z vyjíždět těžké tanky a obrněné trasportéry s plamenomety.

KKND - smažit, smažit, smažit

Základní varianta hry počítá pouze se dvěma znepřátelenými stranami. Jestliže vám to však připadá málo, můžete si navolit počet soupeřů i spojenců sami, včetně prostředí, ve kterém se bude hrát a stupně obtížnosti. Stejně tak oceníte i možnost volby počátečního stavu peněz. KKND už má svoji dobu dávno za sebou (stejně jako jeho dvojka - KKND Crossfire), ale jestli hledáte přehlednou a jednoduchou hru na relaxování, přičemž odmítáte tupě sestřelovat letadla nad řekou, je KKND krásným nostalgickým výletem do dávnověku bojových strategií.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Procesory budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies