Kam umístit zálohy vašich dat?

Záloha dat chrání vaše původní data. V minulém článku jsme vám doporučili, abyste svá data měli na 2 místech. Pojďme si říct, kam si můžeme zálohy umístit.

Fotografie CD disku při vkládání do notebooku

 

Vytvoření zálohy na CD či DVD

 

Možná to některé udiví, ale tato metoda se ještě pořád používá. Kdybyste se rozhodli pro toto úložiště, tak pro vás bude jistě přínosem, že si můžete vytvořit více kopií a ty si pak libovolně umístíte na jiná místa. Když si třeba uložíte kopii i do vaší banky (do bezpečnostní schránky), a neschováte si kopie jen na 1 místě - ve vašem bytě či domě, snížíte riziko ztráty dat při nepředvídatelných událostech (živelné pohromy, krádeže, …).

 

Záloha na flash disk

 

Pokud vaše soubory mají velikost jen pár jednotek GB, stačí vám k záloze tento typ úložiště. Na tento typ médií se můžete spolehnout, že vaše data uchovají, ale pokud nijak neporušíte pravidla manipulace s flash diskem. Zatím má flash disk ještě poměrně vysokou cenu, když zhodnotíme poměr kapacity a ceny.

 

Záloha na další pevný disk v PC

 

Pokud váš počítač funguje na dvou fyzických pevných discích, není na škodu ten druhý disk využít pro vytvoření zálohy. U notebooků to bohužel nepůjde a ani to nebude vhodné pro běžného uživatele, protože při poškození PC už se uživatel ke své záloze nedostane. A pokud si pevný disk pouze rozdělíte na 2 samostatné oddíly, neměli byste pro zálohu používat umístění, kde máte umístěný svůj operační systém.

 

Záloha na externí disk

 

Se stále větším poklesem cen se tento způsob zálohování stává populárnějším. Externí disk si pořídíte buď hotový, nebo si ho můžete sám sestavit pomocí interního disku, který vložíte do boxu svého PC. Pokud se neodvážíte sestavit si tento disk sami, kupte si již hotový externí disk, ale dejte si pozor a nenechávejte si ho v blízkosti svého PC. Tak by měl případný zlodějíček připravit vás nejen o vaše původní data, ale i o vaši zálohu.

 

Záloha na server - CLOUD

 

Tento server se využívá čím dál častěji díky zvyšující se rychlosti internetového připojení. On-line zálohování má obrovské pozitivum v umístění zálohy vzdálené na několik set kilometrů od vašich původních dat.

 

Záloha na síťová úložiště - NAS

 

Tento způsob je spíše firemní, kde se data ukládají na sdílené disky či servery, a ty mají na starost správci sítě.

 

Tak pro který způsob ukládání vašich dat jste se rozhodli? Dobrá zpráva je, že si typy úložišť můžete dle libosti měnit.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies