Jaký mobil si koupit?

Uvažujete o pořízení nového telefonu? Dnes vám přinášíme recenze čtyřech Nokií, ze kterých si vybere opravdu téměř každý. Proč si vůbec vybrat Nokii? Základní popis přístrojů, zkušenosti uživatelů, přehledná tabulka.

Fotografie mobilu Nokia 3220

Jaký mobil si koupit?

Dnes vám přinášíme takový malý výběr z telefonů Nokia. Pro vás, vaši drahou polovičku, maminku, či děti – každý si najde to své.

Jaký mobil si koupit – co třeba tričko české reprezentace?

Ke každému s následujících telefonů je možnost zakoupení skvělého trička českého národního týmu za bezkonkurenční cenu 450 Kč… Další důvod, proč si vybrat právě teď. 

Jaký mobil si koupit – Nokia vládne!

Královna na světovém trhu, finská Nokia, je známá svou kvalitou, precizním zpracováním, jednoduchým ovládáním a vynikající funkčností. Málokdo ví, že původní Nokia vznikla sloučením několika společností a vyráběla vše od jízdních kol až po počítače. Od roku 1990 se však více a více specializuje na telekomunikace. A dnes? Nokia plánuje sloučení se společností Siemens, které by jim společně vyneslo více než padesátiprocentní podíl na světovém trhu mobilních telefonů.

Jaký mobil si koupit – 1600, 3220, 6020 či 6103?

Nokia už od počátků označuje své telefony až na výjimky pouze čísly. To má jistě své výhody, ale většina zákazníků z toho bývá poměrně dezorientovaná. Nebojte se. Probereme jeden po druhém, zhodnotíme a pokud ho chcete i vidět, stačí kliknout na okolní obrázky.

Jaký mobil si koupit – Nokia 1600

Nokia 1600 – první pohled

První, co vás určitě zaujme je design tlačítek, která jsou horizontálně rozdělená na tři bloky. První část obsahuje čistě funkční tlačítka, zatímco druhé dvě vznikly rozpolcením klávesnice. Pětiřádkový displej slouží svému účelu naprosto perfektně.

Nokia 1600 – ovládání

Nokia 1600 má na telefon standardních rozměrů ideální velikost. Váha by se dala popsat jako průměrná, když má člověk ultralehký telefon, tak ho ani necítí v ruce a to taky není dobře. Nokia 1600 je prvním telefonem této značky, u kterého není tlačítko pro vypnutí zvlášť. Tato funkce je přiřazena, jak jinak, k červené klávese pro položení či odmítnutí hovoru. Pohyb v menu probíhá pomocí čtyřsměrného centrálního tlačítka. To se ovládá trochu ztuha, ale stejně si rychle zvyknete. Klávesy jsou až nečekaně pohodlné a s ovládáním by neměl mít problém ani člověk s většími prsty.

Nokia 1600 – funkce

Dlouhé sms jsou samozřejmostí, nechybí základní nezbytnosti jako kalkulačka, stopky či budík. Součástí jsou i tři základní hry. Kalendář ovšem nenajdete a kromě Sim Toolkitu, který vám zprostředkuje zpravodajství či komunikaci s bankou, se zde s jinými datovými funkcemi vůbec nesetkáte. Nokia 1600 nepodporuje mms, pouze loga a obrázky na displej.

Nokia 1600 – základní informace v tabulce

Rozměry 104 × 45 × 17 mm
Hmotnost 85 gramů
Baterie Li-Ion 900 mAh
Max. doba hovoru 3,5 hodiny
Max. doba pohotovosti 450 hodin
Displej 65 tisíc barev
rozměry 28 × 22
Paměť na sms 60 zpráv
Funkce kalkulačka, stopky, budík, převodník měn, minutka, úkolovník
Datové služby Sim Toolkit
Cena cca 2000 Kč
Doporučujeme ano

Jaký mobil si koupit – Nokia 3220

Nokia 3220 – první pohled

Nokia 3220 spadá mezi tzv. stylové telefony, což znamená, že vzhled a fungování telefonu může být i na škodu ovládání či funkcí. Musíme ovšem uznat, že u tohoto modelu se výrobci povedl výborný kompromis.
A v čem spočívá ta stylovost? Dobře si povšimněte dvou vyboulenin na každém boku telefonu. Každá obsahuje ři barevné diody – červenou, zelenou a žlutou, které se vám rozblikají kdykoliv vám někdo volá, přijímáte sms a tak různě při práci s telefonem. Připadá vám to divoké? Tak vězte, že diody umí blikat i do rytmu skladeb…

Nokia 3220 – ovládání

Nokia 3220 je telefon standardních rozměrů, váha se pohybuje kolem 80 gramů. Klávesnice je výborně vyvedená, prsty se dobře rozlišují jednotlivé klávesy a přestože vám ze začátku bude připadat až nepohodlná, za pár hodin už nebudete chtít jinou. Jednotlivé klávesy sice při stisku cvakají, ale mně osobně tento zvuk nikdy nevadil. V drtivé většině případů ho totiž mají telefony, na kterých se píše rychlostí blesku.

Nokia 3220 – funkce

Co se týká zpráv, tak samozřejmostí jsou dlouhé sms s kompletní českou lokalizací včetně háčků a čárek a nezbytným pomocníkem T9. Obrazové sms (MMS) fungují bezvadně.
Co se týká organizace času, telefon má vše na co si vzpomenete. Od kalendáře po diktafon s nahráváním až na pět minut.
Součástí Nokie 3220 je také fotoaparát, který ma rozlišení do 640 × 480. Na telefon je to postačující, v počítači už fotografie tohoto typu nevypadají nic moc.

Nokia 3220 – datové funkce

V přístroji je poměrně kvalitní funkce JAVA, což znamená, že těch základních pět her si užijete.

Nokia 3220 – základní informace v tabulce

Rozměry 104 × 44 × 19 mm
Hmotnost 86 gramů
Baterie Li-Ion 760 mAh
Max. doba hovoru 210 minut
Max. doba pohotovosti 350 hodin
Displej 65 tisíc barev
rozměry 28 × 22
Paměť na sms 150 zpráv
Funkce budík, opakovaný budík, kalendář, upomínky, úkolovník, poznámky, synchronizace s počítačem, kalkulačka, minutník, stopky, převodník měn, paměť na kódy, diktafon, fotoaparát
Datové služby Sim Toolkit, JAVA v. 2.0
Cena cca 3300 Kč
Doporučujeme ano

Jaký mobil si koupit – Nokia 6020

Nokia 6020 – první pohled

Musíme uznat, že tento model se Nokii skutečně povedl. Atraktivní vzhled, který ozdobí ženskou kabelku a neublíží ani image žádného muže. Displej je poměrně velký, ale hlavně přehledný a viditelný i na denním světle. Určitě vás zaujme i ovládací tyčinka, nazývejme ji joystick. Ze zadní strany telefonu je umístěn fotoaparát.

Nokia 6020 – ovládání

Telefon výborně padne do ruky, tlačítka jsou bezchybná, joystick funguje bez nejmenších problémů a odezva telefonu je až obdivuhodně rychlá. Přístroj neklouže v ruce.

 

Nokia 6020 – funkce

Sms vůbec nebudu zmiňovat, není k nim co dodat. Nokia opět ukazuje, že v tomto je nedostižná.
Telefon je doslova narvaný funkcemi pro organizaci času a pochybuji, že by vám vůbec něco chybělo.
Jak již jsem zmínil, Nokia 6020 má také fotoaparát s rozlišením 640 × 480. Standard.

 

 

Nokia 6020 – datové funkce

Přístroj nabízí za málo peněz hodně muziky. Obsahuje JAVu, nezbytné hry, ale hlavně podporuje datové přenosy typu GPRS a EDGE, tedy pomalejší i rychlejší internet, dostupný téměř ve všech větších městech. Připojit se můžete jak přes kabel, tak i infraport umístěný na boku přístroje.

 

 

Nokia 6020 – základní informace v tabulce

 

Rozměry 106 × 44 × 20 mm
Hmotnost 90 gramů
Baterie Li-Ion 760 mAh
Max. doba hovoru 3 hodiny
Max. doba pohotovosti 336 hodin
Displej 65 tisíc barev
rozměry 28 × 22
Paměť na sms 150 zpráv
Funkce budík, opakovaný budík, kalendář, upomínky, úkolovník, poznámky, synchronizace s počítačem, kalkulačka, minutník, stopky, převodník měn, paměť na kódy, diktafon, fotoaparát
Datové služby SIM Toolkit, použití jako hardwarový modem, GPRS, EDGE, CSD, HSCSD, infraport, wap
Cena cca 3500 Kč
Doporučujeme ano

Jaký mobil si koupit – Nokia 6103

Nokia 6103 – první pohled

Úprava předchozího modelu 6101. Změny v designu totoho véčkového telefonu jsou minimalní, když nepočítáme barvy a zajímavou korunku na vrcholu anténky. Nokii 6103 seženete v barvě charakteristické pro ženské pohlaví a jistou mužskou menšinu – růžové. Komu by se nezalíbila?

Nokia 6103 – ovládání

Jako téměř každé véčko se i tento přístroj pohodlně drží, přičemž má natolik velká tlačítka a chytře udělané rozestupy mezi nimi, že nenajdete moc telefonů, na kterých by se vám tak dobře psalo.
Vnější barevný displej je dobře viditelný a vždy vám oznámí dostatek informací, takže se můžete rozhodnout, zda je vůbec třeba přístroj otevírat úplně. Vnitřní displej je velmi jemný a pohled na něj je pohlazením na duši. Reakce telefonu při vstupování do nabídek jsou trochu pomalejší, ale dá se to vydržet.
Fotoaparát má rozlišení 640 × 480, tedy je spíše pro zábavu než nějaké závažnější focení.

Nokia 6103 – funkce

Telefon je spíše vhodný pro ženské ruce, které jej budou využívat na telefonování, psání zpráv a posílání jednoduchých mms. Důležitá poznámka – telefon umí přehrávat hudbu ve formátu mp3 a obsahuje FM rádio.

 

Nokia 6103 – datové funkce

Telefon mi přijde jako stylově vylepšená Nokia 6020. Kromě datových přenosů typu GPRS, EDGE (pomalejší a rychlejší internet) a infraportu obsahuje navíc i bluetooth.

 

 

Nokia 6103 – základní informace v tabulce

 

Rozměry 85 × 45 × 24 mm
Hmotnost 97 gramů
Baterie Li-Ion 820 mAh
Max. doba hovoru 4 hodiny
Max. doba pohotovosti 320 hodin
Displej 65 tisíc barev
rozměry 28 × 22
Paměť na sms 150 zpráv
Funkce budík, opakovaný budík, kalendář, upomínky, úkolovník, poznámky, synchronizace s počítačem, kalkulačka, minutník, stopky, převodník měn, paměť na kódy, diktafon, fotoaparát, FM rádio
Datové služby SIM Toolkit, použití jako hardwarový modem, GPRS, EDGE, CSD, HSCSD, infraport, bluetooth, wap
Cena cca 5000 Kč
Doporučujeme ano

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Christina Aguilera ft. Cher aneb Hříšný tanec 3
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies