Jaké změny nás letos čekají ve světě financí?

V roce 2017 se odehraje několik zásadních změn a budou se týkat nás všech. Změny se týkají mnoha oblastí. My vám přiblížíme změny, které se týkají daňového bonusu na dítě, tzv. školkovného, výše minimální mzdy a daně z nabytí nemovitosti. Změny nastaly i v jiných oblastech, ale o nich si povíme až příště.

Jaké změny nás letos čekají ve světě financí?

 

Máte děti? Pak se vás budou týkat tyto změny:

 

  • Daňový bonus na dítě - Limit pro přiznání bonusu na dítě se bude zvyšovat. Daňový bonus se vyplácí v případě, že je vypočtená daň z příjmů nižší než daňové zvýhodnění na dítě. Pokud máte zaplatit daň ve výši 10 000 Kč a zvýhodnění na dítě činí 13 404 Kč, pak vám ten přebytek vyplatí stát jako bonus. Je však třeba splnit podmínku ohledně vašich ročních příjmů. Musí být ve výši šestinásobku minimální mzdy, což nově činí 66 000 Kč. A nově se do ročních příjmů možná nebudou započítávat příjmy z nájmu či kapitálového majetku. Prozatím se ale čeká na schválení.
  • Školkovné - Výše minimální mzdy se shoduje s tzv. školkovným, což je vlastně sleva za umístění dítěte do předškolního zařízení. Vloni částka činila 9 900 Kč a letos se zvýší na 11 000 Kč.

 

Dále vás bude určitě zajímat:

 

  • Minimální mzda - Od ledna se zvyšuje i minimální mzda. Měsíčně by vám měli vyplácet 11 000 Kč. Změny proběhly i v případě zaručené mzdy. Jedná se o nejnižší garantovanou mzdu, která dělí do 8 skupin.
  • Daň z nabytí nemovitosti - Již od listopadu loňského roku platí, že daň z nabytí nemovitosti musí podle zákona zaplatit kupující. Částka se odvíjí od kupní ceny či z odhadní ceny. Konkrétně se jedná o 4 % z dané sumy. Pro kupující tato změna podstatně zvyšuje náklady na koupi nemovitosti.
  • Nepatrná změna nastala i pro ty, kteří jsou evidovaní na úřadu práce jako nezaměstnaní. Ti si mohou nově přivydělat až 5 500 Kč za měsíc. Tuto částku však musí hlásit úřadu práce a po dobu, kdy bude mít nezaměstnaný onen přivýdělek, nebude mu proplácena podpora v nezaměstnanosti.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Filmové dobroty letošního podzimu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies