Jak zkrotit své spolupracovníky

Dá se říct, že vaši spolupracovníci jsou jako rodina. Hádají se, jeden na druhého žárlí nebo si nemohou přijít na jméno. Ale věřte, že není nijak moc složité zklidnit vášně…

Fotografie muže sedícího u stolu s dvěmi červenými židlemi a telefonem na stole

Typ spolupracovníka – pan já

Takovýto spolupracovník musí být středem celého vesmíru, jinak bude s největší pravděpodobností zle. A co se týče týmové práce, je schopný si přivlastnit všechny zásluhy.

Jak takového spolupracovníka zkrotit:

Snažte se být co nejvíce sobecký. Pokud budete v jeho blízkosti, přidávejte do rozhovoru slova jako „já” a „můj”. Jestliže je Pan Já součástí vašeho týmu, tak dejte najevo, čí je který nápad. Nenechávejte mu iniciativu, tedy jen v případě, kdy jde o viditelně špatnou taktiku, která zajistí jeho neúspěch.

Typ spolupracovníka – pan dokonalý

Určitě alespoň jednoho takto dokonalého člověka znáte (např. v podobě vaší manželky). Bez ohledu na fakta má vždycky pravdu.

Jak takového spolupracovníka zkrotit:

Před tím než jeho „dokonalý nápad” zamítnete, dopřejte mu pozitivní hodnocení. Vysvětlete mu, že chyb, kterých se dopouští, jste se vy sám také dopouštěl. Používejte slova „my”, nikoliv „vy”. A naopak zapomeňte na slova typu „nikdy” nebo „vždy”.

Typ spolupracovníka – stará vojna

Tak tento typ člověka má za to, že způsob, jakým se vše dělá od roku 1972, je jediný možný a nejlepší.

Jak takového spolupracovníka zkrotit:

Jestliže se s takovým spolupracovníkem v zaměstnání setkáte, snažte se mu vnuknout myšlenku, že vaše nápady pocházejí úplně odjinud. Např. že ve vašem minulém zaměstnání to dělali takhle. V některých zaměstnáních je však přímo nutnost přizpůsobit se situaci. Anebo se jednoduše přiznejte, že jste nápad ukradl u konkurence.

Typ spolupracovníka – pan ufňukanec

Znakem ufňukaných spolupracovníků je to, že svůj cynický postoj přenáší na lidi, které mají okolo sebe.

Jak takového spolupracovníka zkrotit:

Na takovéto osoby musíte stylem něco za něco. Až si zase bude stěžovat, jednoduše řekněte „Jo a…” a pak zaútočte na to, co mu dělá opravdové starosti.

Typ spolupracovníka – pan pomlouvačný

Když je tato osoba s vámi, žasne nad vašimi skvělými schopnostmi. Ale jakmile je v kruhu svých spolupracovníků, rozplývá se nad vaší nekompetentností.

Jak takového spolupracovníka zkrotit:

Vezměte pana pomlouvačného bokem a řekněte mu, že se vám nelíbí, co jste slyšel. Pak jděte pryč a nic mu nevysvětlujte. Nebude si jistý zda jste měl na mysli pracovní záležitosti či jeho chování, což ho vyvede z míry.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

I věda může být populární
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies