Jak získat respekt nejen u žen

Uznávaná vážnost, úcta, rozhodující vliv, moc, tak nějak se dá tohle slovíčko přeložit. Zní to jak rajská hudba. Který chlap by tohle nechtěl… Respekt z vás udělá miláčka žen, v práci vám zajistí postup až na šéfovské místo a děcka doma nebudou odmlouvat a budou vás ctít a milovat, jako byste byl jejich vlastní.

static.guim.co.uk

Jakým typem respektu (autoritou) zabodujete

Miláčci štěstěny jsou obdařeni autoritou charismatickou, která vyplývá z jejich výjimečných schopností a dovedností. Často to bývají kněží, náboženští činitelé, váleční hrdinové, politici. Vládnou a řídí silou své osobnosti, můžou si dovolit překračovat tradice a zákony a ostatní je berou.

Také ti, kterým spadla do klína tradiční autorita, na tom nejsou tak špatně. Bývají to různí vládci, kteří funkci podědili po předkovi, a z toho titulu jsou autoritou, i kdyby to ve skutečnosti byli slaboši a břídilové (což se taky často dělo a děje).

No a my, ostatní smrtelníci, dosáhneme často jen na autoritu legální, což přeloženo do normálního jazyka znamená, že nějaká osoba má autoritu vyplývající z určité pozice, a ne protože si ji zaslouží (policista, učitel, úředník …). Tahle autorita vychází ze zákona, z právních norem, ale už vám nezaručuje, že ji budete mít taky v reálu…

Respekt u dětí

dítě se vztyčeným prostředníčkem

Což o to, ve školce to ještě jde, to je panečku, každý taťka pašák, ale s vyvíjejícím se hrudníčkem nebo mutujícím hlasem kouzlo jaksi vyprchává. Máte strach, že vám ti pacholci přerostou přes hlavu, ale nechcete si hrát na diktátora Dejte jim rozumnou míru volnosti a nebojte se přiznat chybu nebo neznalost. Snažte se s matkou vašeho potomstva o jednotný výchovný postup, nehrajte si na hodného a zlého policajta a nikdy se před dítětem nehádejte ohledně vašich výchovných názorů. Tím oslabíte své pozice, a to je strategická chyba, kterou vnímavé dítko hned využije ve svůj prospěch.

Respekt v práci

siluety postav

Povýšili jste a máte pod sebou pár lidí. Jenže když procházíte kolem nich, máte pocit, že si z vás utahují nebo se vám šklebí přímo do obličeje. Zřejmě vycítili vaši nejistotu. Rozhodně se tím nenechte rozházet, tím byste je naopak potěšili. Úsměv udělá víc než ukřivděný nebo vytočený výraz. Buďte přátelští, ale vytyčte mantinely „odcaď – pocaď“. Nebojte se vydávat příkazy, od toho tam jste a oni čekají, jak svou roli zvládnete. Taky se nepovyšujte a dbejte na pravidla, buďte spravedliví. Nebude trvat dlouho a budou vás na rukou nosit!

Respekt u ženských

Ženská ve vás musí cítit oporu, musí k vám vzhlížet. Očekává od vás pocit bezpečí a jistoty, který ji můžete nabídnout jen vy a ještě možná její oblíbené Always s křidélky. Ženská vás na začátku vztahu bude zkoušet, kam až může zajít, co si necháte líbit. Vymezte jasné hranice, bude-li třeba, bouchněte pěstí do stolu. Buďte chápavý, vstřícný, dělejte, co jí na očích vidíte, ale nepřehánět! Když se jí v posteli pořád ptáte, jak že to vlastně chce udělat a ohleduplně se jí omlouváte za každý cucflek, přestane ji to bavit. Jsou prostě oblasti, kde je lepší vsadit na zvířecí pudy než na gentlemanství.

Vzájemný respekttričko s nápisem RESPECT

Respekt ale musíte cítit i vy k ní. A zásadní otázka – jak poznáte, že z její nebo vaší strany chybí Absence respektu se provalí buď přehlížením (já jsem ti fakt neřekl, že ta vyrážka je nakažlivá) nebo neustálým kritizováním, které se z počátku může jevit jako pro vaše/její dobro (víš, lásko moje, můžu ti zaplatit další hodiny v autoškole, aby se ti příště to couvání už KONEČNĚ povedlo).

Jak to vidí chlapi

Za největší symbol mužnosti považují čest, samostatnost a respekt. A jejich největší motivace Sex a respekt ostatních mužů. Takže je to jasné: Pro chlapa je respekt životní nutnost (v hierarchii chlapských hodnot těsně za pivkem a sexem, ale před fotbalem) a k životu ho potřebuje!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies