Jak se stát flegmatikem

Flegmatikem se rozhodně nestanete ze dne na den a určitě to ani nezvládne každý. Zarytý cholerik se jen těžko předělá na flegmatika. Pokud se ale chcete flegmatikem stát, máme pro vás pár rad.
Fotografie zachycující muže v obleku a brýlích

Jak poznáte flegmatika

Abychom věděli co je důležité pro to, stát se flegmatikem, musíme nejdříve vědět, jaký člověk se pod flegmatickou slupkou skrývá. Flegmatik je jeden ze čtyř základních temperamentů. Je to stabilní introvert, což znamená, že je spíše uzavřený do sebe a mnoho věcí neřeší.


Je obezřetný, rozvážný, spolehlivý, smířlivý, vyrovnaný, klidný, lhostejný, umí se ovládat. Své city nedává příliš najevo a jeho reakce nejsou nijak hluboké, neznamená to však, že hned tak zapomíná. S většinou věcí se vyrovná úplně v pohodě a s chladnou hlavou. Své emoce nedává příliš najevo.

Svět nemá flegmatiky příliš v lásce

Flegmatik se neumí pro cokoliv nadchnout. Brání se jakýmkoliv změnám a nerad zkouší nebo vymýšlí nové věci. Vypadá jako lenoch, odkládá věčně práci nebo se jí úplně vyhýbá. Nerad nese odpovědnost za svůj život. Nedává najevo své city.

 

Nerad říká ne. Má strach z činění rozhodnutí. S flegmatikem se vychází snad nejlépe ze všech povahových typů. Je jen málo situací, které by ho dovedly rozčílit. Nikoho neuráží, umí poslouchat, nemá potřebu mluvit.

Jak na to být flegmatikem – rady pro všechny

Teď už víme, co je důležité pro to, když se člověk chce stát flegmatikem. Prostě musíte svou osobu celkově zklidnit, téměř nic vás nesmí rozhodit, ke všemu se musíte stavět s chladnou hlavou a bez nervů.

 

Flegmatik také nechodí příliš do společnosti a už vůbec se nezapojuje do hovoru s cizími lidmi. Na druhou stranu se musíte naučit naslouchat. Snažte se kolem sebe udržovat klid, působte jako zprostředkovatel a řešitel problémů.

Další zajímavé články z rubriky Jak na to

Jak poznáte, že má o vás žena zájem? Sledujte její gesta!

Jak se stát domácím kutilem?

Jak si najít práci v zahraničí?

Jak ušetřit za benzín či naftu

Jak si něco koupit, ale neprohloupit...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 1.6 Počet: 5 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies