Samuraj.cz

Jak se dostat do politiky

Lukáš Kamp

Na základě pečlivého sledování politické scény a některých protagonistů je stanoveno pár pravidel, která vám možná pomohou dostat se do politiky – tedy pokud o toto lukrativní zaměstnání máte zájem.

Pravidlo č. 1 – politik musí „umět mluvit”

Občané většinou nehodnotí obsah toho, co jim říkáte, ale jak rychle a s jakým přesvědčením to dokážete říct. Vyzkoušet si to třeba na metodě jednoho populárního reportéra, který dokáže deset minut hovořit o úplné banalitě. Jestliže to dokážete, tak první krok máte za sebou

Pravidlo č. 2 – politici sledují přání voličů

Jestliže se chcete dostat do politiky, tak potřebujete, aby vás někdo volil. To znamená, že si musíte vybrat ty nejsnáze manipulovatelné občany a zjistit, co je nejvíce trápí. Doporučujeme důchodce, které trápí nízké důchody a to, že o ně nikdo nestojí.

Pravidlo č. 3 – dostaňte se do médií

Pamatujte, že ten kdo není v médiích, jako by neexistoval. V dnešní době je poměrně jednoduché vytvořit si databázi adres do všech časopisů, novin, rozhlasových stanic a televizí a zahrnovat redaktory všemi reakcemi na cokoli, co se kolem vás pohne.

Pravidlo č. 4 – bezcitnost na politické scéně

Když dokážete mít rádi jen ty, kteří vám můžou být v politické kariéře prospěšní, pak budete na správné cestě. Ovšem pokud vám bude i váš nejlepší přítel komplikovat kariéru, musíte ho umět včas odkopnout.

Pravidlo č. 5 – pohřběte svou (ne)politickou minulost

Není snad nic horšího, než když o vás nějaký novinář vytáhne v nepravou chvíli aféru starou patnáct let (třeba účast na swingers párty). Za normálních okolností by to asi nikoho nezajímalo, ale v politice to je skvělá munice na váš odstřel.

Pravidlo č. 6 – politik shromažďuje informace

Na každého musíte něco vědět a i když nevíte, tak si to budete muset umět vymyslet. Nezapomínejte, že lidé si nad každou aférou, která se objeví v médiích, říkají: „Kdyby to nebyla pravda, tak by se o tom nepsalo.”

Pravidlo č. 7 – vnucujte se

Posledním a asi nejdůležitějším pravidlem, jak se dostat do politiky je, umět se vnucovat. Snad každý ví, co to znamená, stačí se podívat na současnou politickou scénu.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.