Jak přežít firemní večírek

Jste pozváni na firemní večírek? Neváhejte a kývněte. S námi budete vědět, na co si dávat pozor a jak nejlépe zapůsobit na kolegy i svého šéfa.

Propagační plakát zobrazující párty

Proč a jak se pořádají firemní večírky

Firemní večírky jsou příležitostí k poznání kolegů, které v práci třeba jen míjíte. Nejčastěji se plánují na období Vánoc, kdy je atmosféra přátelštější a uvolněnější. Firemní večírek je ale také poděkováním zaměstnancům za jejich celoroční práci.

Akce se může konat jak v samotném sídle firmy, tak i v jiných prostorách – nejčastěji to jsou klasické restaurace nebo reprezentační sály. Večírek může být rozdělen na dvě části – část určenou pro zaměstnance a část určenou pro obchodní klienty. Součástí programu někdy bývají i nejrůznější školení, představení nové služby či produktu.

Pravidla firemního večírku

Jídlo, pití, zábava!

Pamatujte si, že firemní večírek není totéž co večírek u kamarádky. Chovejte se slušně a zdrženlivě. Před příchodem se alespoň trochu najezte – hltání u prostřených stolů nepůsobí zrovna nejlépe. Totéž platí o konzumaci alkoholu – opít se na firemním večírku je to největší faux pass! Ve víru alkoholového opojení často děláme a říkáme to, čeho na druhý den litujeme.

Pozor na vhodný oděv a pravidla slušného chování

Na akci neprobírejte nevyřešené pracovní záležitosti, možnosti povýšení či zvýšení platu. To, že je večírek firemní neznamená, že se veškerá konverzační témata musí točit kolem práce. Důležité je také pamatovat si, že tykání vždy nabízí žena muži, starší mladšímu a nadřízený podřízenému. Na večírek přijďte včas a neodcházejte jako poslední.

Co se oblečení týče, platí, že čím slavnostnější je akce, tím slavnostnější byste také měli zvolit oděv.

Komunikace a vstřícnost

Buďte vůči svým kolegům vstřícní a ukažte jim, že si jich vážíte. Více naslouchejte než mluvte, neskákejte nikomu do řeči, nepomlouvejte a odpusťte si neslušné vtipy. Mějte respekt k nadřízeným a podřízeným ukažte, že vám nejsou lhostejné jejich potíže. Snažte se nedržet jen v jednom kroužku, bavte se pokud možno alespoň trochu se všemi.

Pokud máte zálusk na vnadnou kolegyni, domluvte si schůzku na jindy. Neprojevujte své sympatie před kolegy!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies