Jak na pocení a s ním spojené smrádky

Bez antiperspirantu neuděláte ani krok, nosíte s sebou tři náhradní košile a na WC se snažíte o diskrétní hygienu. Ale vaše potní žlázy imrvére vylučují jako o život. A vás už to přestává bavit. Pocení už nemůžete ani cítit, zato ostatní cítí vás. Ale i tak zákeřný nepřítel jako pocení se dá porazit. Jenom musíte vědět jak.

Snímek zachycující potícího se muže

Zkusíme to po dobrém

internaute.fr

• Den začněte tím, že na sebe hodíte něco lehkého a prodyšného, nejlíp z bavlny, lnu nebo vlny, zkrátka žádnou syntetiku. Když už to na vás přichází (pocení), snažte se rychle ochladit. Zapněte větrák, vytáhněte vějíř, hlavně ochlazujte.

internaute.fr

• Důležitá je perfektní hygiena, protože jak víte, pot sám o sobě nesmrdí, to mají na svědomí až bakterie, které se v něm začnou množit. A právě s nimi musíte zatočit. Takže: sprchujte se hned, jak se zpotíte, aby se ty potvory neměly čas rozmnožit. Omytou pokožku důkladně osušte, tím bakteriím zkomplikujete život, protože mají rády vlhko. Pouvažujte o odsrstění, ať už holením, nebo depilací. Bakterie si v chlupech přímo libují, a to přece nebudete podporovat.

internaute.fr

• Asi pro vás není novinka, že po vaší oblíbené česnečce se z vás line obzvlášť vydařený smrádek. Je to tak, česnek, cibule a koření váš odér ještě umocní. Na druhou stranu příroda vyrobila citrusové plody, které pocení naopak tlumí. Ne, nebojte, nemusíte je konzumovat, stačí je rozpůlit a vrazit do podpaží, abyste smrad zneutralizovali. Jenom si dejte bacha, abyste takto použitý pomeranč nebo citron nenechali na dosah třeba návštěvy nebo dětí. Na druhou stranu, když má přijet tchyně, proč byste jí odpírali citrusy plné vitamínů…

• Další rada se týká pití. Nemělo by být ani moc studené, ani horké. Ideální jsou vlažné nápoje. Jak to uděláte s pivem, to už necháme na vás. V horkých dnech se taky vyvarujte alkoholu, kávy a cigaret.

internaute.fr

• Pocení potřebujete něčím přebít. Jestli váháte mezi deodoranty a antiperspiranty, vsaďte na ty druhé. Nejlíp v tuhé nebo kuličkové formě, spraye rychleji vyčichnou. Sice se čas od času objeví nějaká studie, že tyhle přípravky obsahují karcinogenní substance (konkrétně soli hliníku, které mechanicky uzavřou vývody potních žláz), ale důkazy chybí.

Radikálnější metody

Jestli vás vaše potní žlázy odmítají poslouchat i přes všechny naše rady, je na čase přitvrdit.

over-blog.com

• Poměrně krotká metoda je iontoforéza, která zabírá na pocení rukou a nohou. Tyhle části těl prostě vrazíte do nádoby s ionizovanou vodou, kde probíhají neškodné elektrické výboje. Takhle si užíváte 3x týdně, pokaždé asi 20 minut. Je to bezbolestné, bez vedlejších účinků. Radost vám ale zkazí fakt, že když s ionizováním seknete, vaše potní žlázy se opět probudí k životu a začnou vesele produkovat pot dál.

• Botox máme spojený spíš se zahlazováním vrásek. Ale on se, kluk jeden šikovná, hodí i na zastavení pocení. Aplikuje se injekcemi a nebudeme vám lhát - bezbolestné to není (hlavně u nohou si užijete). Efekt trvá šest měsíců až rok, pak se procedura musí zopakovat.

• Jestli jste opravdu mimořádně potivý případ, zbývá chirurgické řešení, které je definitivní a nevratné. Prostě se vyříznou nervy řídící pocení. Takhle se dá odstranit pocení v podpaží nebo na rukou (v tomto případě se ušmiknou nervové ganglie u páteře). Když se vám potí nohy, máte smůlu, obdobná operace se při pocení plosek nohou neprovádí. Hrozí tu totiž riziko ovlivnění sexuálních funkcí. Možná byste pak ještě rádi vzpomínali na dobu, kdy jste se potili jak vrata od chlíva.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nespoutaný Sébastien Chabal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies