Jak dělat ženské práce a připadat si jako chlap

Pomáhat ženským se sluší. Takhle to do nás vtloukali. Jenže připadat si při věšení záclon jako James Bond nebo aspoň Bartoška chce hodně velkou dávku představivosti. Jak to udělat, aby vaše mužská čest neutrpěla a zároveň jste obstáli jako kvalitní (tzn. v domácnosti využitelní) partneři?

Fotografie muže zachyceného při domácích pracech

Tak šel čas

Přiznejme si, že na tzv. ženských pracích nic není. Jen jsou neskutečně nudné a otravné. To pochopili už i pravěcí samci a velkoryse ženským přenechali starost a jeskyni a haranty a sami vyrazili lovit, loupit a rabovat. Když se vrátili, našli pár děcek navíc a jeskyňku jako klícku. Takhle to fungovalo po tisíciletí. Až přišly sufražetky a feministky a bylo po klidu. Začalo to pálením podprsenek (což koneckonců nebyl tak marný nápad) a skončilo to chlapama s vysavačem. Tomu se říká pokrok. A ten prý nezastavíš. Tak se možná dočkáme i doby, kdy podprsenky budou pálit chlapi.

Domácí práce, které někdo musí udělat

• Vaření. Figuruje na žebříčku nejméně protivných domácích prací. Velká část chlapů ho dokonce vyhledává a snaží se pod různými záminkami vecpat do kuchyně. Pak je tu další kategorie, která netuší, jak se dělá bramborová kaše, ale v případě nouze a s použitím několika telefonátů, internetu a babiččiných kuchařských knih něco uklohní. Pokud jste tedy v kuchyni tak trochu proti své vůli, zapojte internet – vyvalí se na vás nepřeberné množství receptů, a pokud umíte číst, máte z poloviny vyhráno (ale bacha, hrozí, že se tak začtete, že místo oběda to bude až večeře).

• Nakupování potravin. Máte seznam a kreditku. Ale nemáte nejmenší tušení, kde proboha na těch 100 m2 hledat rýži nebo mrkev. Taky nevidíte valný rozdíl mezi „tuňákem vločky“ a „tuňákem kousky“. Pojměte nákup kreativně a velkoryse. Proč se pižlat s konzervama, když můžete rodinu překvapit tuňákovými steaky

• Mytí nádobí. Noční můra nejenom chlapů. Inteligent ji řeší koupí myčky. Skládání nádobí do myčky je chlapská práce, vyžaduje totiž prostorovou představivost a logické myšlení.

• Žehlení. V prvé řadě zvažte, jestli je opravdu nutné. Trika na trénink stejně propotíte, utěrky se vyvěsí samy. Pravda, zůstávají vaše košile. Snažte se proto kupovat ty z nemačkavých materiálů a hned po vyprání je nechat uschnout na ramínku. Když už opravdu není zbytí a máte pocit, že bez žehlení to nepůjde, pusťte si k tomu aspoň nějakou akční střílečku.

• Luxování. Nepříjemná, ale občas nezbytná činnost. Když už se do ní pustíte, využijte svou chlapskou sílu a trochu pohněte s nábytkem – nezapomeňte pak manželku zavolat, aby se podívala, jaký má za gaučem nebo skříní bordel. Ještěže vás má!

• Mytí oken. Stát na židli s hadrem a okenou Chlap 21. století použije parní čistič. Ať makají mašiny.

• Mytí podlahy. Jestli mu nemůžete uniknout, tak zásadně mop s teleskopickou tyčí, ať si nezhuntujete záda a kolena.

Prevence a selský rozum

Myslete na ně, až si budete zařizovat hnízdečko. Na tmavém nábytku je vidět prach, lepší je světlý nebo žádný. Okna bez záclon jsou šik, ale zas na nich vidíte každý mušinec. Koberec se musí vysávat, občas vyčistit na mokro, plovoucí podlahu stačí zamést nebo setřít. A největší zdroj nepořádku Psiska a haranti. Z těch prvních padají chlupy, ti druzí převrátí barák vzhůru nohama. Pokud něco z toho pobíhá ve vaší domácnosti, buď se smiřte s bincem, nebo to holt bez toho mopu a vysavače nepůjde…

Nová profese

nahý kuchařZkuste spojit příjemné s užitečným. Třeba jako Andy na fotce, který se nechává najímat jako nahý uklízeč. A podle jeho vysmátého výrazu to vypadá, že kšefty se mu jen hrnou!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Recenze filmu Největší z Čechů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies