Ice Diving - potápění pod ledem

Kdo vám namluvil, že potápění patří pouze k létu? Neslyšeli jste nikdy o zimním potápění, tzv. ice divingu? Přece nenecháte svou výbavu v zimních měsících zahálet a dopřejete ji chvíle pod ledem.

Fotografie muže, který provozuje ice diving

Potápění - proč čekat na jaro

Proč si vlastně všichni myslí, že potápět se dá pouze se sluncem nad hlavou, v prohřáté vodě letní sezóny. Když je možné jezdit v létě na lyžích, proč by se naopak v zimě nedalo potápět?

Milovníci potápění se do vodních hloubek tak přestali vyrážet do příznivých klimatických podmínek a místo toho nechali vzniknout nové adrenalinové disciplíně - ice divingu.

Zimní potápění - s ploutvemi a sekyrou

V zimních měsících bude potápění vypadat trochu jinak než na prosluněné pláži. Míst k potápění je opravdu dost. Především si musíte obstarat pořádnou sekyru nebo jiný přístroj na vytvoření díry v ledu. Ta by měla být notný kus od břehu a měla by mít zpevněné okraje.

Potápěč, ještě než se vrhne do ledové vody, by měl mít jištění v podobě lana uvázaného k pasu, přičemž na druhý konec by měl nad hladinou dohlížet jeho kolega, který s ním pomocí tohoto lana vede neustálou komunikaci.

Potápění v zimě - parťák je k nezaplacení

Stejně jako je dobrý spolehlivý návodčí nad ledem, je vhodné si pro zimní potápění sehnat partnera pod masu zmrzlé vody. Lze předpokládat, že ve dvou se to nejen lépe táhne, ale i hůře ztrácí orientace. Určitě není na škodu, absolvovat první ponory ice se zkušeným instruktorem.

Podmínky pro potápění pod ledem

Nejen, že to není na škodu, dokonce se to i vyžaduje, kromě věku 18 let musíte mít pro zimní potápění za sebou i specializovaný kurz, jinak můžete u vodní hladiny akorát vysedávat.

Vybavení pro zimní potápění

Nejdůležitější pro zimní potápění je si pořídit takový neoprén, které výborně izoluje a především je suchý a teplý. Samozřejmostí je bezchybné a odolné vybavení, ať už se to týká dýchání ve vodě nebo orientace (hodinky, kompas).

Přece jen, mráz kopřivu nespálí, ale vaše vybavení pro potápění by mohl.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

První sexy fotky Vanessy Hudgens!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies