Hells Angels MC – Pekelní andělé

Hells Angels pořádají celosvětový sraz každoročně a vždy v jiném světovém městě. Přečtěte si více o světoznámých Pekelných andělech více informací. Seznamte se s jejich historií, posláním, přijímáním nových členů a také přijímacími rituály.

Fotografie zachycující dva motocyklisty z Hells Angels

 

První Hells Angels Motocykl Club byl založen 17. března 1948 v oblasti San Bernardina v USA. Po druhé světové válce mělo mnoho navrácených válečných vysloužilců potíž se zakotvením do poválečné americké společnosti. Vysloužilci byli neklidní a ztratili těsné, životem stvrzené kamarádství z válečného období. Výsledkem byla skupina vzpurných, "pekelných" mladíků, kteří z nedostatku vzrušení a spokojenosti s životem obrátili svou pozornost k jízdě na motocyklu a klubovým společenstvím. Tyto skupiny milovaly problémy a pustošili vše, co na své cestě potkaly.

Několik zakladatelů bylo dříve ve skupině Flying Tigers" (Létající tygři) - byli to dobrovolní piloti, kteří během druhého světa válka pomohli Číňanům zastavit Japonce postupující v Manchurii. Většina létajících eskader měla tehdy vlastní názvy a jedna z nich si říkala Hells Angels (Pekelní andělé). Existují také doměnky, že jméno Hells Angels bylo ve skutečnosti použito z filmu z první světové války stejného jména, což ale nebylo dokázano. Záznamy ukazují, že jediná doložená eskadra Hells Angels byla částí letky bombardérů č.303, aktivované na letecké základně Gowan v Boise (Idaho) 3. února 1942.

Hlavním sídlem Hells Angels bylo San Bernardino, kde vznikla jednotka (také zvaná "Berdoo"), která zde doposud existuje. Z hlavního sídla Hells Angels se většina z jeho původních členů po čase přestěhovala na sever do Oaklandu (proto mnozí cizinci nesprávně popisují Oakland jako zakladatelskou pobočku Hells Angels). Poté začaly vznikat další pobočky, které ovšem spolu neměli nic společného.

Hells Angels se rozšířili po celém světě

Po několika letech se jednotlivé pobočky spojili a byla vytvořena regulérní pravidla pro uznání. V roce 1961 dosáhl klub Hells Angels mezinárodní úrovně a začal se postupně rozšiřovat za hranice USA. 3.července 1969 byla uznána první evropská pobočka Hells Angels v Londýně. V současné době existuje více než 130 poboček Hells Angels - například v Austrálii, Rakousku, Belgii, Brazílii, Kanadě, Dánsku, Anglii, Finsku, Francii, Německu, Holandsku, Itálii, Lichtensteinsku, Novém Zélandu, Norsku, Španělsku, Švýcarsku, Jižní Africe, Švédsku a USA. Kluby z nových zemí očekávají na uznání k připojení v Argentině, Řecku a Česku.

Jací jsou pekelní andělé?

O Hells Angels kolovalo a stále koluje mnoho nepravdivých informací. Lidé, hlásící se k této skupině chtějí žít po svém. Americká vláda se jim v tom ovšem snažila zabránit. Také se snažila, aby je široká veřejnost začala nesnášet. Koncem padesátých a na počátku šedesátých let, filmový průmysl, sdělovací prostředky a FBI v Kalifornii, posílili mýty a více či méně překroucené pravdy o Hells Angels. V Americe byly zachovány zvýšené pravomoce a použití síly proti kultuře motoklubů. Hells Angels byli vystaveni falešné pověsti, nezákonnému zatýkání, nepodloženým omezením svobody a konspiračními akcemi vlády s pokusy o zrušení motoklubů. Jelikož neměli proti Hells Angels úspěch, zahájili místo toho strategii s pronikáním agentů do klubů a chytáním do léček. Zároveň i směrem vytváření anti-motorkářských armádních sborů ("BET"), jejichž jediným účelem byla likvidace motorkářů. Toto bylo doloženo fakty, když několik vládních "nájemných zabijáků" připustilo svou účast v této činnosti.

Cílem Hells Angels bylo a je provokovat, ne ničit a ubližovat nevinným lidem. K Hells Angels se hlásili i lidé, kteří této světoznámé skupině dělali úmyslně špatné jméno, i když s ní neměli vůbec nic společného. Na celém světě vznikaly a do současné doby vznikají kluby, které se pokouší napodobit Hells Angels.

Bratrští Hells Angels

Členové mají silný smysl pro bratrství. Klubová struktura má extrémně nejednotnou formu vedení a také nedostatek jednotvárnosti. Ve většině poboček je řada správních postů, jako prezident, vicepresident, seržant ve zbrani či pokladník. Žádný člen, není důležitější než ten druhý, ale jako v každém společenství, jsou zde přirození vůdcové. Hells Angels nemá své vlastní pravidla a zákony, má ovšem určené jednotlivé normy, které musí jednotliví členové skupiny ctít a dodržovat (například nesmí zalhat ani okrást své bratry, zaplést se s přítelkyní bratra a nebo nezaplést se s heroinem). Klub nezasahuje do soukromého života členů, pokud to nemá žádný vliv na politiku klubu. Klub se nevěnuje politice, pokud to není součástí činnosti, která se týká motorkářského života, motorkářské kultury nebo zákonodárné práce mající vliv na motorkářský životní styl. Zajímavý je také přijímací rituál nového člena do této skupiny.

Přijímací rituál do Hells Angels

Při přijímání nových poboček a členů má formality na starosti obvykle nejbližší pobočka Hells Angels. Hells Angels nevyhledává nové pobočky a nedělá nábor nových členů. Jestliže klub nebo jednotlivec cítí potřebu stát se členem vládnoucího světového motoklubu, musí si sám najít Hells Angels MC. Pokud splní podmínky pro vstup, je vítán.

Podmínky pro vstup do Hells Angels

  • věk nad 21 let
  • vlastní motocykl stylu Harley Davidson
  • řidičský průkaz na motorku
  • znalost angličtiny
  • žadatel musí prokázat zájem o klub a jeho aktivity
  • žadatel musí být dobrým přítelem a být pro klub užitečný, aby se stal „bratrem"

Po přijetí se stává žadatel přidruženým členem (hangaround), což je první krůček na cestě k členství. Běžná zkušební lhůta trvá normálně dva roky, před tím než je zvolen za člena. Zkušební doba pro klub je stejná jako pro člena, ale normálně bývá delší. Naprostá většina členů jednotlivých zemí musí zvolit důkaz přízně pobočky, který je dostačující. Nikdo mimo stát na toto rozhodnutí nemá vliv.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.2 Počet: 25 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies