Handsfree - šetřte body…

Dnes se zlehka dotkneme problematiky spojené s handsfree, silničního zákona, pokut a přestupků. Zmíníme i druhy handsfree, jejich použití a výhody – nevýhody jednotlivých variant.

Fotografie handsfree mobilu

Handsfree

Podle posledních výzkumů telefonování za jízdy ruší řidiče mnohem více, než mluvící spolujezdec, dokonce i když jste muž a tím spolujezdcem krásná a svůdná žena. U ženy se vám totiž nemůže stát, že by se vám její hlas ztrácel či měnil během hovoru kvalitu. Navíc vám žena, alespoň ve většině případů, nezabírá jednu ruku, kterou byste měl používat k řízení.

 

Handsfree a pokuty u nás

Podle nového silničního zákona platného od července 2006 můžete dostat pokutu až 2500 Kč a ztratit 3 body. Předpokládám, že to určitě víte, protože to do nás už dlouho buší nejen veřejnoprávní média, ale varování tohoto typu na nás mrká z každého pátého bilboardu.

 

 

Handsfree není zázrak!

Toto zařízení sice zvyšuje bezpečnost při řízení, nicméně každý telefonní hovor snižuje vaši pozornost a zpomaluje vaše reakce. 

Handsfree a pokuty v cizině

Ve Velké Británii je zakázáno používat mobilní telefon během řízení od roku 2003. V USA platí podobné zákony ve státech New York, Connecticut a Washington, DC. Telefonování za jízdy je trestáno pokutou v mnoha evropských zemích a například v Holandsku je pokuta za tento přečin shodná s cenou profesionálně instalované handsfree sady.

 

 

 

Handsfree a jeho druhy

V zásadě musíme rozlišit handsfree, které je vhodné přímo na nainstalování do automobilu, kde také zůstane a osobní handsfree sady, které se také dají použít.

Handsfree instalované napevno

Standardním způsobem je připojení telefonu do handsfree přes klasický konektor. Výhodou této varianty je i to, že se telefon po zapojení začne dobíjet. Na vhodná místa v automobilu poté připojíte mikrofon a reproduktor. Nevýhodou je spousta drátů, které obzvláště pokud jde o novější vůz, budou působit velmi neesteticky. Modely založené na technologii Bluetooth se mohou skládat z jedné části, ale i více. Prostě přijdete do automobilu, stisknete tlačítko a handsfree okamžitě zaznamená všechny telefony s aktivovanou funkcí Bluetooth v blízkém okolí.

 

Handsfree a ideální místa pro umístění v autě

Reproduktory je nejlépe umístit na palubovou desku či nad levé dveře, zatímco pro mikrofon je ideálním místem buď sklopné stínítko nad řidičem nebo palubová deska v oblasti za volantem.

 

 

Přenosné handsfree

Existuje pouze minimum telefonů, ke kterým neexistují sluchátka s mikrofonem, jestli existují vůbec. Styly se hodně mění od vzhledu až po aktivování samotného handsfree (u některých musíte přijmout hovor stisknutím tlačítka na telefonu, u některých je toto tlačítko umístěné u mikrofonu). I tato, nejjednodušší a nejlevnější varianta se dá použít v autě, ale není zrovna pohodlná. Nejčastější volbou poslední doby jsou sluchátka s technologií Bluetooth, které nevyužijete jenom v autě, ale prostě kdekoliv, kam vaše kroky a mysl zamíří. V tomto případě ovšem pozor na životnost baterií či akumulátoru. 

Handsfree s Bluetooth - vypadám skvěle

Pokud mluvíme o sadách založených na technologii Bluetooth, tak ty vypadají opravdu velmi dobře a stylově. Některé se dokonce dělají s diamantovou úpravou, takže nádherně ošperkují i dámské ouško.

 

 

Handsfree - oplatí se?

Teď se na chvíli odprostěte od peněz a zamyslete se nad něčím jiným. Stojí vám těch ušetřených maximálně několik tisíc korun za to, aby vás váš manžel či manželka, přítel či přítelkyně tlačili před sebou na invalidním vozíku? I tak může totiž dopadnou chvilka nepozornosti, která vznikla kvůli tomu, že vám kamarád či kamarádka volali, jestli půjdete večer na pivo.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Lily Allen – rebelka, která si sáhla na dno
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies