Google Nexus One

V dnešním článku Vám představíme prvotinu od společnosti Google, mobilní telefon Nexus One. Čím překvapí? Vzhledem a nebo technickými parametry? Přečtěte si o něm více informací.

Fotografie mobilního telefonu značky Google Nexus One

<!-- -->

Stylový design pod taktovkou Google

Telefon se může pochlubit rozměry 119 x 59,8 x 11,5 milimetrů a váhou 130 gramů. Elegantní tělo přístroje je potaženo vrstvou teflonu, který redukuje otisky prstů. Displej s úhlopříčkou 3,7 palce má rozlišení 800 x 480 pixelů. Obraz promítá pomocí technologie AMOLED. Na hlavní plochu lze umístit aktivní tapety s 3D efektem.

Technické parametry - čím překvapí?

U mobilního telefonu Google Nexus One nalezneme 1 GHz procesor Qualcomm Snapdragon a nejnovější verzi operačního systému Android s označením 2.1 Eclair. V základu má telefon 512 MB RAM i ROM paměti. Telefonování usnadňuje technologie aktivního potlačování ruchu na pozadí, toho je dosaženo díky dvojici mikrofonů.

U Nexus one nechybí ani podpora wi-fi, Bluetooth, HSDPA a GPS, podpora 5 listů úvodní obrazovky a podpora více e-mailových účtů. Navíc u telefonu nalezneme akcelerometr s digitálním kompasem, senzor pohybu a také světelný senzor. Paměť lze rozšířit s pomocí microSD karet až o 32 GB.

Ovládání telefonu hlasem?

Bezesporu jednou z největších softwarových vychytávek je u Google Nexus One možnost zadávání příkazů a textu hlasem. Můžete tak slovně zadávat pokyny k vyhledávání, zadat cíl do navigace a nebo diktovat SMS zprávy a e-maily. Novinka také dokáže vzkazy v hlasové schránce umí převést do textové podoby. Tato funkce prozatím funguje pouze v angličtině.

5 megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením

U mobilního telefonu nalezneme 5 megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a LED bleskem. Můžeme nahrávat také video v rozlišení 720 x 480 pixelů, s frekvencí 20 snímků za 1 sekundu.

Dostupnost, cena

Google Nexus One byl představen již koncem minulého roku. Pokud máte o tento chytrý mobilní telefon zájem, můžete jej zakoupit od 5.ledna 2010 v internetovém obchodě Google na stránce google.com/phone (v současné době je telefon k dostání pouze v googlovském e-shopu ve Velká Británii, USA, Hong Kongu a Singapuru). V kamenných obchodech tuto novinku bohužel nenalezneme, možná se ale časem dočkáme. Cena nového Google Nexus One je stanovena na 529 amerických dolarů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Filmové novinky a premiéry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies