Samuraj.cz

Gillet Vertigo 5 stojí za povšimnutí

Kateřina Řehořová
Nový Gillet Vertigo 5 stojí bezesporu za povšimnutí. Výrazný a agresivní design, skvělé jízdní vlastnosti…Více o novém modelu Gillet Vertigo 5 se dočtete v našem článku.
Gillet Vertigo 5 - exkluzivní "bourák"

Belgický závodník Tony Gillet představil na bruselském autosalónu novou generaci svého sportovního vozu - Gillet Vertigo 5. Tento vůz je již pátým přepracovaným modelem stejného jména. Automobilový závodník Tony Gillet, který se více než 40 let věnuje přestavbám a novostavbám sportovních aut má už od počátku na svědomí celkový design vozů Gillet a tento model je prozatím jeho vrcholným dílem.

Gillet Vertigo 5 a jeho exluzivní design

Již při prvním pohledu na nový Gillet Vertigo 5 Vás nenechá jeho design chladným. Výrazné oblé tvary, agresivní vzhled a nebo například výrazné a netradiční bixenonové světlomy..téměř byste si mohli tento vůz splést s vesmírným korábem. Černá barva karoserie dodává vozu exluzivní nádech. Jedinou nevýhodou nového Vertigo 5 je až příliš snížená příď, se kterou byste na českých silnicích příliš neuspěli.

Jízdní vlastnosti a dynamika

Nový Gillet Vertigo 5 v sobě ukrývá karbonové šasi a také motor z Alfa Romeo V6 převrtaný na 4,0 l. Zrychlení z 0 na 100 km/hod. je na plánovaně sériový vůz přímo excelentní - 3,26 sekund.

Gillet Vertigo 5 - zajímá vás cena?

Vzhledem k exkluzivitě tohoto vozu se jeho cena vyhoupla na 135 000 euro (v přepočtu zhruba 3,5 miliónu korun).

Rubrika Automoto Vám nabízí: Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster Ferrari F430 Spider BIO Fuel Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější Lepší a prostornější Audi A3 Sportback Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou? Audi R8, další člen početné rodiny
Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda BMW M6 Convertible Mitshubishi Lancer Evo IX Maseti MC12

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.