Formule 1 - McLaren ztrácí na Renault

McLaren patří dlouhodobě mezi nejlepší stáje formule 1. Po dvou titulech Miky Hakkinena však jeho výkonu stále něco chybí, aby se vrátil trvale do naprosté špičky. Ani angažmá čerstvé krve v podobě dvojice Räikkonen a Montoya zatím nepomohla.
Pohled na zadní křídlo formule 1

Kdo zachrání McLaren

Naděje McLarenu po odchodu Miky Häkkinena měl pozvednout další Fin, tehdy naprostá senzace mezi jezdci, Kimi Räikkönen. V interním duelu s mnohem zkušenějším Davidem Coulthardem ho pravidelně porážel a brzy bylo jasné, že Skot nevydrží dělat mladému dravci týmovou dvojku. Tým místo Coultharda nakonec angažoval další naději, Kolumbijce Montoyu. Jakoby však zapomněl na to, že konkurence zbrojí i jiných oblastech, než je obsazení jezdecké soupisky.

McLaren - Newey je klíčový muž

Na mírném úpadku McLarenu v novém tisíciletí měly vliv i další skutečnosti. Tým musel investovat nemalé částky do úplně nové až kosmicky působící továrny v anglickém Wokingu. Tam se měly začít rodit další vítězné modifikace úspěšných štříbrných šípů. Jenže u McLarenu zřejmě zapomněli, jak velký vliv na úspěchy jejich vozů měl technický ředitel Adrian Newey. Z jeho hlavy vzešly ostatně i vozy Williams, se kterými Hill a Villeneuve triumfovali v letech 1996 a 1997 a po příchodu k McLarenu tento čaroděj v oblasti aerodynamiky pozvedl i tento tápající tým. Nyní se šéf stáje Ron Dennis musí obejít bez něho a na výkonu týmu je to znát.

McLaren - zůstane Räikkönen?

Ani v této sezóně nejsou úspěchy této stáje nijak pronikavé, nemluvě o problémech v kvalifikaci, které především Räikkönena vždy stojí nějaké to místo na startovním roštu. Ani výkon a spolehlivost motorů Mercedes není stoprocentní, a proto oba jezdci musí prokazovat velké mistrovství. Když to někomu z nich ujede, jako se to stává už vcelku pravidelně Montoyovi, mají McLareny problém dojet na bodech. I když Räikkonen zatím takové výkyvy jako jeho kolega nemá, po Velké ceně Španělska musel připustit, že v současném rozpoložení na Alonsův Renault a Schumacherovo Ferrari jednoduše nestačí. I proto roste napětí, v kterém týmu bude Fin působit v příští sezóně. V případě opravdu kvalitní jezdecké stáje by totiž měl usilovat o mistrovský titul.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies