Samuraj.cz

Filmové premiéry - Kurýr 3

Kateřina Řehořová

Dlouho očekávaná premiéra filmu Kurýr 3 (Transporter 3) je tady! Stejně jako v prvních dvou epizodách této série, dává i Kurýr 3 znovu dohromady Franka (Jason Statham) a Tarconiho (François Berléand). Trailer k tomuto filmu naleznete právě zde!

Kurýr 3 - o čem tento film je?

Frank Martin byl přinucen přepravit Valentinu, unesenou dceru Leonida Vasileva, ředitele Environmental Protection Agency pro Ukrajinu, z Marseille, přes Stuttgart a Budapešť až do Oděssy u Černého moře.

Během cesty se za pomoci inspektora Tarconiho musí Frank poprat s lidmi, kteří ho donutili vzít tuto práci, agenty vyslanými Vasilevem, aby ho zadrželi a všeobecnou nespoluprací Valentiny. Navzdory její cynické povaze a jeho odhodlání se nezaplést, Frank a Valentina se během úniku z bláznivých a životohrožujících situací do sebe zamilují.

Kurýr 3 - nový a akčnější!

Stejně jako v prvních dvou epizodách této série dává i Kurýr 3 znovu dohromady Franka (Jason Statham) a Tarconiho (François Berléand). Jediný francouzský herec v gangu nedokázal skrýt své potěšení ze znovuspojení se svým britským protějškem.

Vedle něho se v Kurýru 3 objeví i dva nováčci, začněme s padouchem, kterého hraje Robert Knepper, známý jako T-Bag ze seriálu Útěk z vězení a který si nedávno zahrál také ve filmu Hitman.

Co se týče akčních scén, měl by třetí díl pozvednout laťku ještě výš. V Kurýru 1 a 2, kromě několika vyjímek, trvaly akční scény maximálně 30 až 40 vteřin. Od té doby filmy jako Bourneova trilogie nebo Domino od Tonyho Scotta nastartovaly motor.

S náročným natáčecím schématem, které se roztáhlo od 18. února do 9. července 2008, předvádí Kurýr 3 neomezené akrobacie či honičky – zkrátka nic Franku Martinovi neodpustili.

Tvurci filmu Kurýr 3
Olivier Megaton (režie) Luc Besson (scénář) Robert Mark Kamen (scénář) Alexandre Azaria (hudba) Giovanni Fjord Coltellacci (kamera) Corey Youen (koordinátor bojových scén) Hlavní představitelé
Jason Statham (Frank Martin) François Berléand (Tarconi) Robert Knepper (Johnson)

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.