Festivaly 2006 - Trutnov Open Air 2006

Trutnov Open Air music festival se pořádá téměř pravidelně v areálu Na bojišti od roku 1990, kdy proběhl jako vzpomínka na rozehnaný "Východočeský Woodstok" z roku 1987, který se tenkrát měl konat ve Volanech u Trutnova.

Fotografie publika na letním festivalu

Festivaly 2006 - Trutnov Open Air proti útlaku

V roce 1990 bylo poprvé možné uspořádat náhradu za tehdejší zrušený "Východočeský Woodstok", který byl rozehnán policií a následovalo stíhání a další perzekuování pořadatelů a účastníků. O tři roky později se tedy čeští undergroundoví tvůrci a kapely sešli a mimoděk tak dali podnět ke vzniku jednoho z prvních otevřených porevolučních festivalů. Na akci tenkrát dorazilo asi 1800 diváků a tím se měly být trutnovské dýchánky ukončeny.
Jenže v roce 1992 se setkání uskutečňuje po roční absenci znova, tentokrát jako reakce na policejní ukončení koncertu Psích Vojáků v klubu End. Vystupují kapely jako Prouza, Visací zámek nebo Mňága a Žďorp a všechno to sledují zhruba dva a půl tisíce fandů.

Festivaly 2006 - Trutnov je více než festival

Tradice pravidelného festivalového setkávání tak byla odstartována. V roce 1993 už se na pódiu představuje 37 kapel a navštíví ho opět o tisíc lidí více. Z akce se pomalu stává kult, dramaturgicky je takřka neuchopitelná, můžete zde narazit na undergroundové kapely, stejně jako na české a slovenské rockové pojmy.
Na Trutnov Open Air začínají jezdit i zahraniční kapely, v roce 1997 zde měli jeden z posledních svých koncertů legendární Faith No More. Ale taky na tomto festivalu zaznamenal opakovaný úspěch Banjo Band Ivana Mládka a v ročníku 2002 se jako headlineři setkali brazilští thrashoví divoši Sepultura a Waldemar Matuška.

Festivaly 2006 - letos opět pestrá stylová mlýnice

Letos se do Trutnova můžete vydat o víkendu od 18. do 20. srpna a soupiska festivalových jmen začíná být opět tradičně roztodivná a téměř neuchopitelná. Zahraniční akvizice zastupují Living Colour, výtečná funk rocková parta ze zámoří a jejich krajané Presidents of the USA, rovněž originální punk rocková partička. Z českých kapel potvrdili účast Buty, Hudba Praha, Sto zvířat, Support Lesbiens, Monkey Business, Wohnout nebo Znouzecnost. K tomu připočtěte tradiční uvolněnou atmosféru v areálu Na bojišti a spojenou s Dobrým duchem festivalu a spoustou možností, jak si odpočinout od nabitého hudebního programu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Pravda o Amy Winehouse
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies