Festivaly 2006 - Dolnolhotský buben

Festival Dolnolhotský buben sice není tak rozsáhlý a objemný jako jiné open air akce v České republice, ale když nechcete zažít hektické pobíhání mezi pódii a dopřát si relaxační víkend za zvuků bubnů, měli byste se do Dolní Lhoty podívat.

Fotografie zachycující hraní na bubny

Festivaly 2006 - Dolnolhotský buben - rytmické relaxování

Úvodní ročník festivalu v Dolní Lhotě u Ostravy proběhl v roce 1998 a přilákal patnáct set diváků a i média nezůstala chladná. Svému názvu dostál festival i o rok později, kdy nadšené recenze zmiňovaly ohromný počet bubnujících a tančících diváků.
Propojení účinkujících a přihlížejících je na této akci největší a asi nejvíce zde platí, že každý návštěvník se podílí na tom, jaký festival je. Navíc v duchu celé akce se uskutečnila i škola bubnování, takže se dá říct, že na konci dne byste v Dolní Lhotě našli jednoho erudovaného perkusionistu vedle druhého. 

Festivaly 2006 - Dolnolhotský buben - předzvěst barevné Ostravy

V roce 2000 probíhající čtvrtý ročník byl poprvé jakýmsi úvodem k ostravskému festivalu Colours. Svým zaměřením na world music mohl návštěvníky naladit na hlavní „barevný” chod, ale mnozí si nejlepší zážitky stále odnášeli z Dolní Lhoty.
Poté se Dolnlhotský buben na chvíli odmlčel, aby se opět vrátil jako jedinečný festival, na kterém se energie všech mísí za pomocí bubenických, šamanských, žonglérských a tanečních produkcí. Kdo se cítil vyčerpán po absolvování Colours of Ostrava, mohl se jít nabít do Dolní Lhoty.

Festivaly 2006 - Dolnolhotský buben už pošesté

Letos tedy máte možnost opět zavítat na „Mokřinku” do Dolní Lhoty, kde kromě kapel (Mňága a Žďorp, Létající orchestr, Švihadlo, Son de Cuba) a tradičních bubenických workshopů proběhnou i lekce z břišního tance a plivání ohně a vše samozřejmě opět završí společné rytmické souznění.
Osvěžit se můžete v čajovně a připravená bude i vegetariánská kuchyně. Pokud se chcete duchovně povznést, přijďte 19. srpna na Dolnolhotský buben nejlépe s vlastním nástrojem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Jiří Grossman, král českého humoru
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies