Festivaly 2006 - Benátská noc

Letní festivaly 2006 se pořádně rozrůstají.Ve velké open-air přehlídky přecházejí kdysi menší akce, hrací dny přibývají, přehled účinkujících se natahuje. V obří podnik se přetvořila i Benátská noc, na jejimž letošním ročníku zahrají legendární Scorpions.

Fotografie publika při letním festivalu

Festivaly 2006 - Benátská noc začala neckama

Počátek tohoto festivalu najdeme v roce 1994, kdy se na Malé Skále u Turnova uskutečnil zábavný víkend, který v pátek začal country bálem a pokračoval druhý den přes neckiadu a další atrakce a k podvečerním koncertům. Tehdy zde vystoupili například Chinaski nebo Katapult.

Festivaly 2006 - ze zábavy k festivalu

Opravdovou festivalovou podobu však začala Benátská noc dostávát až o dva roky později, kdy se rockovalo už po oba dny. V pátek sice vystoupili pouze Kabát a Törr, ale v sobotu už vystoupilo přes deset kapel, mezi nim Arakain, Vilém Čok, Buty nebo Burma Jones. Akce dále rostla a hudba začala mít v programu naprostou převahu. V roce 1999 ze například proběhlo i jedno kolo vyhledávací soutěže Jim Beam Rock ’99, která navštěvovala Benátskou noc poté pravidelně.

Festivaly 2006 - Benátská noc - trable s počasím

Od roku 2002 probíhá festival po celé tři dny a v soupisce kapel jsou k vidění jména z české rockové špičky. Před dvěma lety se pořadatelům podařilo ulovit i zahraniční skupiny - americké moshery Anthrax a švédské melancholiky Evergrey. Loňský ročník však musel být ukončen kvůli přívalovým dešťům už před nedělním programem, protože byla ohrožena bezpečnost diváků i účinkujících.

Festivaly 2006 - na Malé Skále bodne Škorpión

O to víc si pořadatelé slibují od letošního posledního červencového víkendu, kdy se na Malé Skále u Turnova opět sejdou příznivci rockové muziky. Pro letošek kromě tradičně silné české a slovenské scény je nachystána lahůdka v podobě koncertu německých Scorpions, kteří k nám nejezdí zase tak často, jejichž hity patří do zlaté pokladnice hard rocku. Kromě nich se předvedou jejich krajané Die Happy s českou frontwomankou Martou Jandovou, kteří patří k tradičním atrakcím českých festivalových pódií.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Týpci, které proslavil internet
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies