Samuraj.cz

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Kateřina Řehořová
Auto na biopalivo? No vlastně proč ne?! Ferrari F430 Spider BIO Fuel je dokonalým důkazem toho, jak skloubit dokonalý design luxusního kabrioletu s ochranou životního prostředí.
Ferrari F430 Spider BIO Fuel a jeho design

Italský výrobce sportovních vozů, firma Ferrari, představila na americkém autosalónu NAIAS v Detroitu nový BIO vůz - Ferrari F430 Spider poháněný bioethanolem E85. Ferrari chce tento vůz prodávat v USA, především se chce zaměřit na Kalifornii. Ferrari 430 Spider Bio Fuel vypadá už při prvním pohledu dokonale. Klasické úzkoprofilové linie vytváří dojem agresivního sportovního vozu.

Jízdní vlastnosti a dynamika

Před zadní nápravou je ve Ferrari umístěn atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 4,3 litrů. Tento motor Ferrari umí spalovat směs ethanolu (85 %) a benzínu (15 %). Díky modifikacím se zvedl výkon tohoto vozu o 2 % na rovných 500 koní (368 kW) a maximální točivý moment se zvýšil o 4 % na celkových 483 Nm. Díky tomuto řešení motoru se průměrná spotřeba snížila o 10 % a také se průměrně o 5 % snížili flotilové emise. Firma při tiskové konferenci k 60. výročí založení značky Ferrari prezentovala záměr snížit flotilové emise o 40 % do roku 2012.

Rubrika Automoto Vám nabízí: Lepší a prostornější Audi A3 Sportback Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou? Audi R8, další člen početné rodiny
Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda BMW M6 Convertible Mitshubishi Lancer Evo IX Maseti MC12

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.