Facebook - chraňte si své soukromí

Tato sociální síť rychle rozšířila do celého světa a pořád si udržuje své první místo na žebříčku oblíbenosti. Používají ji skoro všichni. Je to zábava, pomáhá udržovat vztahy s vašimi přáteli, ale hlavně vám ve velké míře zasahuje do soukromí a také se okrádáme o čas, který můžeme věnovat reálnému životu. Jak velkou část svého soukromí chcete na svých facebookových profilech zveřejnit?

Fotografie muže s notebookem na nohách

 

Čím nám přináší radost a čím nás omezuje?

 

Sociální sítě jsou tvořeny skupinami lidí, jenž se vzájemně propojují a ovlivňují si životy. Ale v první řadě je nutné si uvědomit, že můžeme ovlivňovat životy i sami - osobně. Lidé potřebují kontakt s ostatními. Je lepší jít si s někým promluvit, než si s nimi jen vzdáleně dopisovat. Vždyť ani nepoznáte, jak se ten druhý cítí. Váš kamarád může klidně “machrovat” a tvrdit, že je mu fajn, ale být s ním osobně, poznali byste ihned, co zrovna v té chvíli potřebuje - podporu v podobě přátelské rány do zad, pořádně se z toho “vykecat” nebo to chce jen hodit za hlavu a to nejlépe s pomocí alkoholu. A s tím mu na dálku nijak nepomůžete.

 

Je to obrovská výhoda, že se můžeme s jeho pomocí spojit s lidmi, kteří jsou od nás daleko, ale ironií je, že si dopisujeme nejen se vzdálenými přáteli, ale hlavně s těmi, kteří bydlí v našem městě nebo v určité dojezdové vzdálenosti. Nejhorší situací je psát si s osobou, která je hned ve vedlejším pokoji. Ztrácíme kontakt s realitou a některým lidem to ani nedochází. Mnohem “vtipnější” situací je ta, kde jste se svým partnerem nebo s kamarádkou v jedné místnosti, a místo milé konverzace z očí do očí, se jen neustále fotíte, vkládáte fotky či statusy s vaší náladou a navzájem si to komentujete či udělujete “LIKE”.

 

Ano, můžete oponovat, že máte všechno na jednom místě. Najdete tu reklamy, videa, průzkumy, názory, zprávy, chat s přáteli, obrovské množství stránek, jenž jsou zaměřené na všechny možné zájmy a jsou tu také i firemní stránky s nabídkami svých produktů či služeb. Máme tu také něco, co nás zabaví. A tím je obrovské množství her, které vás umí tak krásně “vytrhnout” z reality, že se k nim neustále vracíte a na svět kolem vás si už ani nevzpomenete. Ať žije prokrastinace. Vyhoďme svůj drahocenný čas a utápějme se ve snech a fantaziích. Ale život máte jenom jeden, tak ho nepromarněte. Relaxace a umění vypnout celý svět je sice důležité, ale neinvestujte do sociálních sítí až příliš času. Později vás to může mrzet.

 

Když už na facebooku sdělujete vaše soukromá data, alespoň si hlídejte skupinu lidí, které to zveřejňujete. Mít 400 přátel je sice hezké, ale kdo z nich by vám podal pomocnou ruku v těžké životní situaci? A musí všichni z nich vědět vaše telefonní číslo, adresu, chcete jim ukazovat vaše fotografie, komentáře a statusy? Nebo ještě hůř. Pokud chcete přijít definitivně o vaše soukromí a toužíte po pozornosti ostatních, že toho zneužije nějaký zlodějíček, váš nadřízený, vaše rodina nebo přátelé, tak si svůj profil zařiďte jako “veřejný”. Tak budete mít jistotu, že se před nikým už nikdy nikam neschováte. Někteří se prostě musí neustále chlubit svým dokonalým životem, super postavou a dalšími věcmi, které jeho život dělají výjimečným. Takhle vás bude spousta lidí znát a vy si budete myslet, že jste prostě ti nejlepší na světě. Některé ženy si myslí, že u mužů uspějí s “uměle” vytvořenými pózami na fotkách nebo ukazováním se ve spodním prádle. Díky velkému počtu svých obdivovatelů si pak dámy myslí, jak můžou mít každého chlapa, na kterého si ukážou prstem. Pozor. Existuje takové rčení, že o levné věci je zájem vždycky, ale bohužel to nikdy netrvá dlouho, protože u levných věcí chybí požadovaná kvalita. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies