Samuraj.cz

Existují ještě galantní rytíři?

Rita Jaroszová

Žijeme ve zvláštní době. Někteří muži se mohou domnívat, že dnešní ženy již neumí ocenit pravé gentlemany. Ať už k tomu jakkoliv přispěla emancipovanost žen, vždy se najdou ženy, které si gentlemanství budou nejen považovat, ale které po takovém partnerovi neskutečně touží.

 

Emancipace žen

 

Určitě nějakým způsobem ovlivnila muže a jejich gentlemanský přístup k ženám, ale nemělo by se to brát tak, že se vztahuje na všechny ženy. Platí tu jednoduché pravidlo “pokud se žena nebude chovat jako dáma, ať nečeká, že se k ní bude muž chovat jako pravý gentleman”. Vše tedy záleží na ženách. Přeci jen mezi muži a ženami zůstanou nesmazatelné rozdíly. Ženy se nemohou mužům vyrovnat ve všem.

 

První gentlemani

 

Galantnost jako taková byla dovádivou hrou, jejíž počátky se odehrávaly v 18. století ve Francii. V tehdejší době ale tyhle necudné hrátky nebyly příliš oblíbené v Itálii, ani v jiných zemích. Z galantnosti vznikly základy etiky, které jinak nazýváme pravidly společenského chování. Pak se tyto pravidla postupně rozšířila do dalších zemí. Galantní rytíři vyzývají svou otevřenou a někdy lechtivou konverzací ženy, aby se jim otevřely, a odsunuly stud a formální přístup stranou. Vy muži se ocitáte v roli svůdníka, ctitele a milence. Ovšem některým ženám se tento způsob komunikace příčí a dávají mu nálepku sexistického přístupu. Může to některé urážet, ale zapomínají na to, že právě gentlemanství vytvořilo rovnocennost mezi muži a ženami.

 

Pokud jste k ženám galantní, dáváte flirtování nový, hlubší rozměr. Pokud si potrpíte na otevírání dveří dámám, pomáháte jim do kabátků, a snažíte se o vaši dokonalost, žena se v takové společnosti mnohem lépe uvolní. Více se vám otevře a dokonce ji to může natolik překvapit, že se jí podlomí kolena a přimějete ji se červenat. Budete pro ni mužem snů. Donutíte ji myslet neustále jen na vás. Gentlemanství se dnes již nevidí v takové míře jako kdysi, a proto se díky tomu odlišíte od ostatních, u ženy stoupnete v ceně.

 

Všechny ženy, i ty které se to neustále snaží popřít, chtějí ochraňovat, rozmazlovat, chtějí být milovány, touží po komplimentech, po kytici, kterou jí přinesete jen tak, ne jenom když má narozeniny. Ale i ženy by měly umět takovou péči a lásku předávat i mužům. Rozmazlujte se navzájem a važte si toho druhého.

 

Hodnocení: 5.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.