Dveře dokořán - Breaking and Entering

Dveře dokořán je romantický a zároveň dramatický snímek od oscarového režiséra Anthonyho Minghella, kterého nejvíce proslavily filmy Anglický pacient a Návrat do Cold Mountain.

Propagační fotografie k filmu Dveře dokořán

Dveře dokořán - o čem tento film je?

Will (Jude Law) a jeho kamarád Sandy (Martin Freeman) jsou spolumajiteli vzkvétající londýnské firmy, která se zabývá zahradní architekturou. Nedávno své moderní studio přestěhovali na King’s Cross – do centra nejambicióznějšího regeneračního projektu v Evropě – kde však jejich kanceláře vzbuzují zvýšený zájem místních zlodějských gangů. Will se v rozhořčení z dalšího vloupání rozeběhne za jedním z mladých členů gangu, Mirem (Rafi Gavron), a pronásleduje jej až do bytu, kde mladý zloděj žije se svou matkou, bosenskou emigrantkou Amirou (Juliette Binoche).

 

Will se s Amirou spřátelí, aby s její pomocí mohl pokračovat ve vyšetřování loupeže, avšak jejich přátelství nabere nečekaný spád. Amira brzy zjistí, že Miro vykradl Willovu kancelář a začne spekulovat o tom, s jakým úmyslem s ní sympatický architekt navázal vztah. Když jej pak z obav o osud svého syna začne vydírat, je Will, jehož život se noří do stále vážnější krize, donucen poznat divočejší stránky města i sebe samého.

Jude Law - talentovaný a velmi přitažlivý muž

Jude Law hrál v minulosti ve filmech Na dotek, Návrat do Cold Mountain, Talentovaný pan Ripley, Svět zítřka a Mám rád Huckabees. Také se tento herec objevil i v Road to Perdition, nadaboval postavu z Řady nešťastných příhod a za Oscara Wildea má cenu londýnských filmových kritiků. Jeho 1. americkým snímkem byla Gattaca. Mimo jiné má spoustu nominací na Zlaté Glóby a dvakrát byl nominován na Oscara. V roce 2004 byl vyhlášen nejpřitažlivějším mužem.

Dveře dokořán - délka filmu a hvězdné obsazení

Délka:

119 min.

Přístupno od:

15 let

Režie:

Anthony Minghella

Hrají:

Jude Law, Juliette Binoche, Robin Wright Penn, Martin Freeman, Ray Winstone, Vera Farmiga, Rafi Gavron, Poppy Rogers.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Katy Perry: z kostelové lolity sexy symbolem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies